Avsluta din prenumeration på Voice

Om du vill sluta använda Voice i organisationen avslutar du Voice-prenumerationen. Om du har flexibel månadsavgift upphör faktureringen direkt för dina Voice-tjänster när du säger upp prenumerationen.

Om du avslutar din prenumeration avslutas alla dina Voice-licenser. Du kan avsluta Voice och låta dina andra prenumerationer förbli aktiva, till exempel Google Workspace. Om du vill ta bort alla dina prenumerationer läser du om att avsluta Google Workspace.

Obs! Om du säger upp Google Voice har du fortfarande åtkomst till dina faktureringskonton om du har en aktiv Google Workspace-prenumeration.

Innan du avslutar prenumerationen

Om du bestämmer dig för att avsluta din Voice-prenumeration kan du behöva utföra dessa uppgifter:

• Spara användardata – användarna behåller åtkomsten till sin Voice-data, men de kan inte använda Voice-funktioner. Användaruppgifter raderas automatiskt när du tar bort användarkonton.
    Det enklaste sättet att ladda ned och exportera användarnas data är att använda verktyget för dataexport.
  • Spara faktureringsuppgifter – när du har raderat ditt Voice-konto kan du inte få åtkomst till dina faktureringsuppgifter. Innan du tar bort kan du ladda ned fakturor eller faktureringsuppgifter.
  • Portera nummer – portera telefonnumren till en annan operatör. Mer information finns i Portera Google Voice-nummer.

Avbryta en prenumeration

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på Google Voice.
  4. Klicka på Mer följt avAvsluta prenumeration .

Läs mer om avgifter efter att du har avslutat prenumerationen.

5. Välj en anledning till varför du lämnar och klicka på Fortsätt.

6. Kontrollera att uppgifterna stämmer och markera bekräftelserutan om du godkänner.

7. Ange administratörens e-postadress längst ned och klicka på Avsluta min prenumeration.