Uw Voice-abonnement opzeggen

Als u Google Voice niet meer wilt gebruiken in uw organisatie, moet u uw Voice-abonnement opzeggen. Als u met het maandelijkse flexibele model betaalt en u uw abonnement opzegt, stoppen de betalingen voor uw Voice-services meteen.

Als u uw abonnement opzegt, worden al uw Voice-licenties verwijderd. U kunt uw Voice-abonnement opzeggen en uw andere abonnementen, zoals Google Workspace, actief laten. Als u al uw abonnementen wilt verwijderen, bekijkt u meer informatie over hoe u Google Workspace opzegt.

Opmerking: Als u Google Voice opzegt, heeft u nog steeds toegang tot uw e-mailaccounts voor facturering als u een actief Google Workspace-abonnement heeft.

Voordat u opzegt

Als u uw Voice-abonnement wilt opzeggen, moet u wellicht deze taken uitvoeren:

• Gebruikersgegevens opslaan: Gebruikers houden toegang tot hun Voice-gegevens, maar ze kunnen de functies van Voice niet meer gebruiken. Gebruikersgegevens worden automatisch verwijderd wanneer u gebruikersaccounts verwijdert.
    De eenvoudigste manier om gebruikersgegevens te downloaden en exporteren is met de Data Export-tool.
  • Factureringsgegevens opslaan: Nadat u uw Voice-account heeft verwijderd, heeft u geen toegang meer tot uw facturen. U kunt uw facturen downloaden voordat u uw account verwijdert.
  • Nummers overzetten: Zet de telefoonnummers over naar een andere provider. Zie Google Voice-nummers overzetten voor meer informatie.

Een abonnement opzeggen

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Google Voice.
  4. Klik op Meer and thenAbonnement opzeggen .

Meer informatie over kosten nadat u een abonnement heeft opgezegd.

5. Kies een reden voor het opzeggen en klik op Doorgaan.

6. Bekijk de opzeginformatie en vink het vakje aan als u akkoord gaat.

7. Vul onderaan uw beheerdersmailadres in en klik op Mijn abonnement opzeggen.