Åtkomstinsyn: Visa loggar med åtkomst till användarinnehåll på Google

Versioner som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus.  Jämför utgåvor

Som en del av Googles långsiktiga engagemang i säkerhet och insyn kan du använda åtkomstinsyn för att granska loggar över åtgärder av Google-anställda vid åtkomst till användarinnehåll.

Mer information och anvisningar om hur du visar dessa loggar i verktyget för säkerhetsutredningar finns i Logghändelser för åtkomstinsyn.

Vad finns i loggarna för åtkomstinsyn?

Loggarna över åtkomstinsyn innehåller data om aktivitet som utförts av Google-anställda, inklusive:

• åtgärder som utförts av supportteamet som du kanske har begärt via telefon
  • grundläggande tekniska undersökningar av dina supportbegäranden
  • andra utredningar som görs av giltiga affärsändamål, till exempel återställning efter ett avbrott.

Användningstillfällen för åtkomstinsyn

Det finns många olika anledningar till att använda åtkomstinsyn. Exempel:

• Kontrollera att Google har åtkomst till din data av giltiga affärsskäl, till exempel för att lösa ett problem eller svara på en förfrågan.
  • Verifiera att Google-anställda hanterar en begäran på rätt sätt.
  • Samla in och analysera spårade åtkomsthändelser genom ett SIEM-verktyg (Automated Security Information and Event Management).

Tjänster som skriver loggar över åtkomstinsyn

Följande Google Workspace-tjänster skriver loggar över åtkomstinsyn:

• Gmail – ämnen, brödtexter, bilagor
  • Kalender – händelsetitlar, beskrivningar, platser
  • Chat – namn, titlar i chattrum, rum; meddelande- och ämnestext i både direktmeddelanden och chattrum; användaruppgifter (inklusive namn, e-postadress och medlemskap i chattrum)
  • Drive – det ursprungliga innehållet i filen som laddades upp till Drive
  • Google Dokument, Formulär, Kalkylark, Sites, Presentationer – innehåll i dokument, inklusive brödtext i filer, inbäddade bilder, inbäddade ritningar, kommentarer och formulärsvar.
    Obs! Äldre Sites omfattas inte.
  • Meet-inspelningar som lagras på Drive
    Obs! Pågående möten har ingen administrativ åtkomst från Google. Inspelningar som lagras på Drive är det enda som lagras från ett möte.

Loggar över åtkomstinsyn är inte tillgängliga för några utgåvor, produkter eller tjänster som inte uttryckligen anges ovan. Dataindexering från tredje part, YouTube, video, bilder, migrering och åtkomst vid nödsituationer för att underhålla tjänstens kvalitet ingår inte heller.

När skapas en loggpost för åtkomstinsyn?

En tjänst med stöd för åtkomstinsyn skapar en loggpost när personer på Google får åtkomst till användarinnehåll som skapats med hjälp av tjänsten som stöds. Till exempel skapas en loggpost om en supporttekniker hjälper till med att lösa ett problem i Google Kalender.

En loggpost skapas inte när

• en användare ger Google-anställd behörighet att få åtkomst till data via dokumentdelning
  • Google enligt lag inte får informera dig om åtkomsten
  • aktuell data är en offentlig resursidentifierare, till exempel ett filidentifikationsnummer
  • ett systemjobb får åtkomst till data. Till exempel ett komprimeringsjobb som körs på data- eller maskininlärningsfunktionerna. (I det här fallet använder Google en intern version av binär auktorisering för att kontrollera att systemkoden som körs på tjänster som stöder åtkomstinsyn granskas av ytterligare en part.)