Access Transparency: logboeken over Google-toegang tot gebruikerscontent bekijken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus, Education Standard en Education Plus.  Versies vergelijken

Google wil beveiliging en transparantie bieden. Daarom kunt u Access Transparency gebruiken om logboeken te bekijken van acties die Google-medewerkers hebben uitgevoerd terwijl ze toegang hadden tot gebruikerscontent.

Zie Gebeurtenissen in het Access Transparency-logboek voor meer informatie en instructies om deze logboeken te bekijken in de tool voor beveiligingsonderzoek.

Wat staat er in Access Transparency-logboeken?

In de Access Transparency-logboeken vindt u informatie over activiteiten van Google-medewerkers, zoals:

• Acties van het supportteam die u telefonisch heeft aangevraagd.
  • Algemeen technisch onderzoek voor uw supportverzoeken.
  • Andere onderzoeken die zijn uitgevoerd voor geldige zakelijke doeleinden, zoals storingen herstellen.

Access Transparency-toepassingen

U kunt Access Transparency om verschillende redenen gebruiken. Enkele voorbeelden zijn:

• Checken of Google toegang tot uw gegevens heeft voor geldige zakelijke redenen, zoals een probleem oplossen of reageren op een verzoek.
  • Checken of Google-medewerkers een verzoek correct verwerken.
  • Bijgehouden toegangsgebeurtenissen verzamelen en analyseren via een geautomatiseerde tool voor beveiliging en gebeurtenisbeheer (Security Information and Event Management, SIEM).

Services die worden getoond in de Access Transparency-logboeken

De volgende Google Workspace-services worden getoond in de Access Transparency-logboeken:

• Gmail: Onderwerpen, berichtteksten, bijlagen.
  • Agenda: Titels, beschrijvingen en locaties van afspraken.
  • Chat: Namen, titels van chatruimtes, ruimtes, tekst van berichten en onderwerpen in zowel privéchats als chatruimtes, gebruikersgegevens (zoals naam, e-mailadres en lidmaatschap van chatruimte).
  • Drive: Originele bestandsinhoud die is geüpload naar Drive.
  • Google Documenten, Formulieren, Spreadsheets, Sites, Presentaties: De content van documenten, zoals hoofdtekst, ingesloten afbeeldingen, ingesloten tekeningen, reacties en formulierreacties.
    Opmerking: Geldt niet voor de oude versie van Sites.
  • Meet-opnamen die zijn opgeslagen in Drive.
    Opmerking: Google heeft geen beheerderstoegang tot actieve vergaderingen. Opnamen die zijn opgeslagen in Drive zijn de enige onderdelen van een vergadering die bewaard blijven.

Access Transparency-logboeken zijn alleen beschikbaar voor de versies, producten en services die hierboven expliciet worden vermeld. Toegang voor gegevensindexering door derden, YouTube, video, afbeeldingen, migratie en noodgevallen ter ondersteuning van Quality of Service is ook uitgesloten.

Wanneer wordt een Access Transparency-logboekitem gemaakt?

Een door Access Transparency ondersteunde service schrijft een logboekitem wanneer mensen bij Google toegang hebben tot gebruikerscontent die is gemaakt met de ondersteunde service. Er wordt bijvoorbeeld een logboekitem gemaakt als een supportmedewerker een probleem met Agenda oplost.

In de volgende gevallen wordt er geen logboekitem gemaakt:

• Een gebruiker geeft een Google-medewerker toegang tot gegevens via de functie voor het delen van documenten.
  • Het is Google wettelijk niet toegestaan u op de hoogte te stellen van de toegang.
  • De betreffende gegevens zijn een openbare bron-ID, zoals een bestands-ID.
  • Een systeemtaak heeft toegang tot de gegevens, bijvoorbeeld een compressietaak die wordt uitgevoerd via de gegevens- of machinelearning-functies. (In dit geval gebruikt Google een interne versie van binaire machtiging om te controleren of systeemcode die wordt uitgevoerd in door Access Transparency ondersteunde services, wordt gecontroleerd door een tweede partij.)