Migreren van Gmail of webmail naar Google Workspace

In deze migratiehandleiding leest u hoe u en uw gebruikers e-mails, agenda's en contacten kunnen overzetten van Gmail of webmailproviders naar Google Workspace. Gebruik deze handleiding als uw organisatie eerder een van deze webmailproviders gebruikte:

• Een webmailprovider die het IMAP-protocol gebruikt, zoals 1&1 IONOS, AOL, Apple iCloud, Bluehost, Yahoo! of Zoho
  • Een ander Google Workspace-account
  • Een persoonlijk Gmail-account (@gmail.com)

Opmerking: Zie Migreren van IMAP-servers naar Google Workspace voor zakelijke IMAP-servers die werken met RFC 3501.

U kunt de oude e-mails van uw gebruikers migreren, maar gebruikers moeten zelf hun contacten, agenda's en binnenkomende e-mails importeren.

Stap 1: Gebruikers vragen hun binnenkomende e-mails te laten doorsturen

Door nieuwe e-mails te laten doorsturen, zorgen gebruikers dat ze tijdens en na de overstap naar Google Workspace berichten blijven ontvangen die naar hun oude account zijn gestuurd.

Als uw gebruikers eerst het volgende hadden:

Vraagt u ze het volgende te doen:

@gmail.com- of Google Workspace-account

Gmail-berichten automatisch doorsturen naar een ander account

Een ander webmailaccount dan @gmail.com of Google Workspace

Een zoekopdracht uitvoeren om erachter te komen hoe ze e-mails automatisch kunnen laten doorsturen vanuit de webmailprovider

Stap 2: Gebruikers vragen hun agenda's en contacten te importeren

Als uw gebruikers het volgende willen doen:

Vraagt u ze het volgende te doen:

Agenda's importeren vanuit hun oude account naar Google Workspace

Afspraken importeren naar Google Agenda

Contacten importeren vanuit hun oude account naar Google Workspace

Contacten importeren naar Google Contacten

Stap 3: Gebruikers helpen hun oude e-mails te migreren

Als u het volgende wilt doen:

Dan gebruikt u:

De e-mails van uw gebruikers migreren naar Google Workspace (als IMAP wordt ondersteund door hun oude account)

Gebruik deze optie alleen als het volgende geldt voor de IMAP-server:

Gegevensmigratieservice

U moet hoofdbeheerder zijn om dit product te kunnen gebruiken.

Opmerking: Als u migreert vanuit IMAP, Gmail of Google Workspace, verplaatst de gegevensmigratieservice alleen e-mails en labelgegevens. Dit programma verplaatst geen agenda-afspraken/-faciliteiten, contacten, Google Drive-bestanden, Google Sites of andere content dan e-mails.

Uw gebruikers toestaan hun eigen e-mails te migreren vanuit hun oude account naar Google Workspace

De volgende methode met 2 stappen:

1. Sta toe dat uw gebruikers gegevens importeren naar Gmail voor Google Workspace vanuit webmailproviders die niet van Google zijn.

Zie Imports vanuit webmailhosts in- of uitschakelen voor meer informatie.

2. Vraag uw gebruikers importopties in te stellen in Gmail.

Zie E-mails bekijken uit andere accounts voor meer informatie.