Het Google Workspace-merk toevoegen aan uw interne communicatie

U kunt deze merkelementen gebruiken in de interne communicatie van uw organisatie. Als u de elementen downloadt, gaat u akkoord met de richtlijnen voor het gebruik van het Google-merk hieronder. U kunt meerdere formaten kiezen voor elk element.

Alle merkelementen downloaden (zip-bestand van 248 KB)

Google Workspace-woordmerk (donkergrijs)

Google Workspace-woordmerk (lichtgrijs)

Google Workspace-logo's

Agenda

Chat

Classroom

Documenten

Editors van Documenten

Drive

Formulieren

Gmail

Google Beheerdersconsole

Keep

Meet

Spreadsheets

Sites

Presentaties

Voice

Richtlijnen voor gebruik van het Google-merk

Volg deze richtlijnen wanneer u de merkelementen gebruikt of wanneer u verwijst naar het Google-merk.

Wel doen:

• Gebruik de iconen en logo's van Google in de materialen die u maakt voor uw organisatie over de implementatie. U kunt ook creatief zijn en andere medewerkers van uw organisatie betrekken bij het proces, maar let altijd op de manier waarop u het Google-merk en de Google-merkkenmerken gebruikt.
  • Als u een Google-handelsmerk gebruikt, moet u het handelsmerk op een bepaalde manier onderscheiden van de omringende tekst. Gebruik bijvoorbeeld een beginhoofdletter, hoofdletters of cursivering voor het hele merk, zet het merk tussen aanhalingstekens of gebruik een andere stijl of ander lettertype voor het merk.
  • Gebruik het handelsmerk alleen als een bijvoeglijk naamwoord, nooit als een zelfstandig naamwoord of werkwoord, en nooit in het meervoud of als bezittelijk voornaamwoord.
  • Gebruik een algemene term in combinatie met het handelsmerk, bijvoorbeeld: Google-zoekmachine, zoeken met Google, zoeken op het web met Google.
  • Als u een Google-logo gebruikt, mag u alleen door Google goedgekeurde afbeeldingen gebruiken.

Niet doen:

• U mag geen enkel element van een Google-merkkenmerk verwijderen, vervormen of aanpassen.
  • Gebruik het Google Workspace-woordmerk niet in combinatie met de Google Workspace-logo's.
  • U mag geen streepje zetten tussen een Google-handelsmerk en een ander woord. Ook mag u een Google-handelsmerk niet samenvoegen met een ander woord en het niet veranderen, zoals in Googlicious, Googlyoogly of GaGooglemania.
  • U mag Google-handelsmerken niet inkorten, afkorten of er acroniemen van maken.
  • Zorg dat een Google-merkkenmerk niet het meest opvallende element op een webpagina is.
  • Geef een Google-merkkenmerk niet zodanig weer dat een relatie of samenwerking, sponsoring of goedkeuring door Google wordt gesuggereerd of waardoor in redelijkheid kan worden opgevat dat inhoudelijk materiaal is geschreven door Google of Google-medewerkers of dat hun ideeën of meningen worden vertegenwoordigd.
  • Zet geen Google-merkkenmerken op een website die content voor volwassenen bevat of weergeeft, de verkoop van tabak of alcohol aan personen onder de 18 jaar mogelijk maakt of op andere wijze een geldende wet overtreedt.
  • Geef geen Google-merkkenmerken weer op een manier die volgens de exclusieve mening van Google misleidend, oneerlijk, smadelijk, inbreukmakend, lasterlijk, kleinerend, obsceen of op andere wijze verwerpelijk is volgens Google.
  • Zet geen Google-merkkenmerken op een site die wet- of regelgeving overtreedt.
  • Maak geen frames of mirrors van Google-pagina's (inclusief de pagina die wordt weergegeven nadat op het Google-logo of Google-zoekvak wordt geklikt).
  • Voeg geen Google-merkkenmerken toe aan uw eigen productnaam, servicenamen, handelsmerken, logo's of bedrijfsnamen.
  • U mag de visuele merkelementen van Google niet kopiëren of imiteren, inclusief het webontwerp van Google of verpakkingen met het Google-merk, opvallende kleurcombinaties, lettertypen, grafische ontwerpen, producticonen of afbeeldingen die worden geassocieerd met Google.
  • U mag geen merken, logo's, slogans of ontwerpen gebruiken die sterk lijken op onze merkkenmerken.
  • Gebruik geen Google-handelsmerken op een manier die een algemene, beschrijvende of generieke betekenis suggereert.