Hangouts Chat heter nu Google Chat. Du kan tillfälligt se referenser till båda namnen tills ändringen har införts överallt.

Tidsplan för uppgradering av Google Chat

Idag kan du testa Google Chat genom att aktivera Chat-tjänsten oberoende av den klassiska Hangouts-tjänsten. Många kunder använder redan både Chat och klassiska Hangouts. Du kan även använda en inställning för att migrera alla till Chat och aktivera Chat i Gmail. 2021 börjar vi uppgradera alla användare av klassiska Hangouts till Chat.

Chat-uppgraderingen har fem faser. Prenumerera på bloggen om Google Workspace-uppdateringar och få uppdateringar.

Fas 1 (slutförd): Arkiv-konsolidering

Om du använder Google Arkiv migrerades alla chattrelaterade inställningar för klassiska Hangouts till Chat i slutet av 2019. Spärrar och lagringsregler för e-post slutade skydda meddelanden i klassiska Hangouts. Alla meddelanden i Chat och klassiska Hangouts skyddas nu av spärrar och lagringsregler i Chat. Läs mer

Fas 2 (slutförd): Tidig uppgradering

I fas 2 kunde kunder i programmet för snabb övergång migrera alla användare till Chat med inställningen Chat prioriteras och förhandsgranska flera Chat-funktioner innan de var allmänt tillgängliga.

Fas 3 (slutförd): Alla kan uppgradera – första halvan av 2020

• Med den nya inställningen Chat prioriteras på administratörskonsolen kan du migrera alla användare till Chat och aktivera den nya Chat-integreringen i Gmail.
  • Inställningar för Chat och klassiska Hangouts har förenklats på administratörskonsolen.
  • Chat har nu stöd för externa användare.

Fas 4 (pågår): Välj bort migrering – inleds i slutet av Q2 2021

Organisationer som använder tjänstinställningen Chat och klassiska Hangouts migreras till Chat prioriteras som standard, men administratörerna kan välja bort denna migrering. Organisationer som använder inställningen Endast Chat påverkas inte.

Obs! Vi informerar kunder i faser för att förbereda dem för denna ändring. Vi räknar med att starta denna fas för de flesta organisationer under Q3 2021.

Fas 5: Obligatorisk uppgradering – slutet av 2021

Alla återstående kunder med klassiska Hangouts migreras till Chat prioriteras och vi ersätter klassiska Hangouts med Chat fullt ut.