Namnriktlinjer för användare och grupper

Använd följande riktlinjer när du lägger till användarnamn, gruppnamn och gruppbeskrivningar i Google Workspace eller ett annat Google Cloud-konto.

Användarnamn

• Användarnamn får innehålla bokstäver (a-z), siffror (0-9), bindestreck (-), understreck (_), apostrofer (') och punkter (.).

• Bokstäver i användarnamn måste anges med gemener. Om du anger versaler när du skapar ett användarnamn omvandlas de till gemener.

• Användarnamn får inte innehålla fler än en punkt (.) i rad, accenttecken, bokstäver med accenttecken, et-tecken (&), likhetstecken (=), hakparenteser (<,>) och plustecken (+), kommatecken (,) eller utropstecken (!).
  • Perioder (.) ignoreras inte i användarnamn på samma sätt som i gmail.com-konton. Om du skapar ett användarkonto med namnet användarnamn kan denna användare inte ta emot meddelanden som är adresserade till användar.namn eller an.vändar.na.mn eller en annan kombination av punkter. Om du vill låta en användare ta emot e-post med de här variationerna skapar du ett e-postalias för dem.
  • Användarnamn får börja eller sluta med icke-alfanumeriska tecken med högst 64 tecken.
  • Eftersom abuse och postmaster är reserverade ord kan du inte använda dem som användarnamn eller alias. Läs mer om reserverade ord.
  • För- och efternamn har stöd för unicode-/UTF-8-tecken med högst 60 tecken.

Gruppnamn och beskrivningar

• Namn kan innehålla upp till 73 tecken.
  • Använd namn som gör det enkelt att identifiera gruppens syfte.
  • Använd högst 64 tecken före snabel-a (@) i en grupps e-postadress.
  • För grupper som skapas på administratörskonsolen ska du inte använda likhetstecken (=), hakparenteser (<>) eller et-tecken (&).

Relaterade ämnen

Skapa starka lösenord