Privé-web-apps voor Android publiceren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

In de Google Beheerdersconsole kunt u interne web-apps voor Android-apparaten publiceren in Managed Google Play. Een web-app is een Android-app die u maakt en die een websiteadres (URL), icoonafbeelding en titel heeft. Als een gebruiker een web-app opent op een apparaat, wordt de URL van de app geopend in de Chrome-browser. Web-apps zijn alleen beschikbaar voor gebruikers in uw organisatie en kunnen niet openbaar worden gemaakt. U distribueert ze naar uw gebruikers op dezelfde manier als andere Android-apps, via de lijst Web- en mobiele apps.

Voordat u begint

De titel en het icoon van de web-app moeten voldoen aan het beleid van Google Play. Als het merk, de titel, het logo of de naam van een andere app of entiteit wordt gebruikt in de titel of het icoon, wordt de app mogelijk niet gepubliceerd. Niet gepubliceerde apps hebben de status Nog niet beschikbaar op de pagina met web-apps. Zie Google Play Developer Program Policies (Programmabeleid voor Google Play-ontwikkelaars) voor meer informatie.

Een web-app toevoegen en publiceren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op App toevoegenand thenPrivé-web-app voor Android toevoegen.
  4. Klik op Maken .
  5. Voer de titel in voor de web-app zoals u wilt dat deze wordt weergegeven in Managed Google Play.
  6. Voer een HTTPS- of HTTP-URL in voor de web-app.
  7. Kies een weergavemodus:

De weergavemodus geldt alleen voor pagina's die bij de URL horen. Als de URL van de web-app de gebruiker omleidt naar een andere website, wordt de site geopend in de Chrome-browser.

• Volledig scherm: De app wordt geopend in de modus volledig scherm. De status- en navigatiebalk van het apparaat worden verborgen.
    • Zelfstandig: De status- en navigatiebalk van het apparaat zijn zichtbaar wanneer de app is geopend (standaard).
    • Minimale UI: De statusbalk en de navigatiebalk van het apparaat, de URL van de app en een knop om de app opnieuw te laden zijn zichtbaar wanneer de app is geopend. Voor HTTP-URL's kunt u alleen deze optie selecteren.
  8. Klik op Icoon uploaden.
  9. Selecteer uw icoon en klik op Uploaden.

Voor de beste resultaten moet het icoon een maskeerbare, 512 x 512p JPG of 32-bits PNG zijn.

10. Klik onderaan op Maken.

Web-apps worden meestal binnen 10 minuten gepubliceerd. Tijdens het publiceren of als de publicatie mislukt, heeft de app op de pagina Web-apps de status Nog niet beschikbaar.

11. Klik op de app en klik vervolgens op Selecteren.
  12. Stel in wie de app kan vinden en downloaden.
    • Als u wilt dat alle gebruikers in uw organisatie de app kunnen installeren, selecteert u Hele organisatie.
    • Als u wilt dat alleen bepaalde gebruikers de app kunnen installeren, klikt u op Groepen selecteren of Organisatie-eenheden selecteren. U kunt zowel groepen als organisatie-eenheden toevoegen. Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Groups settings are applied at the top organizational unit level and override organizational unit settings. If a user belongs to multiple groups with conflicting configurations, the settings are applied in order of group precedence, which you can set after you add the app.

13. Stel app-opties in:

Voor apparaten met basisbeheer van mobiele apparaten of geavanceerd mobiel beheer kunt u de app automatisch laten installeren op de apparaten van gebruikers. Voor apparaten met geavanceerd mobiel beheer kunt u voorkomen dat gebruikers de app kunnen verwijderen.

Opmerking: De opties om app-widgets toe te staan of de app in te stellen als VPN zijn niet van toepassing op web-apps en kunt u dus overslaan.

14. Klik op Voltooien.

Een web-app bewerken of verwijderen

Als u een web-app verwijdert, wordt deze verwijderd uit de Managed Google Play Store voor uw gebruikers. Gebruikers die de app al hebben geïnstalleerd, hebben echter mogelijk nog steeds toegang.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op de web-app die u wilt bewerken of verwijderen.
  4. Als u een app wilt bewerken, klikt u op Bewerken. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan.
  5. Als u een app wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen.