Toegang tot apps geven of intrekken

Apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen waren tot juni 2022 beschikbaar in Enterprise, Education Standard en Education Plus. Deze functie wordt vanaf 21 september 2022 uitgefaseerd en op 21 juni 2023 beëindigd. Meer informatie

Op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen kunt u specifieke gebruikers of groepen toegang geven of de toegang intrekken tot verschillende apps.

Belangrijk: Voordat u toegang kunt geven tot apps of de toegang kunt intrekken, moet u een nieuwe groepsstructuur instellen in de Google Beheerdersconsole die speciaal is gemaakt voor apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen. Zie Aan de slag met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen voor instructies.

Toegang geven aan gebruikers of groepen

U kunt alle gebruikers in een groep dezelfde gegevens geven voor een app. Als dit handiger is voor u als beheerder, kunt u ook individuele inloggegevens toewijzen voor apps, waardoor gebruikers hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord kunnen toevoegen aan de app.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenApps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  3. Klik op een van de apps op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  4. Klik op het venster Toewijzingen.
  5. Zoek in het venster aan de linkerkant naar een groep die u speciaal heeft ingesteld voor apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen en selecteer deze groep.
  6. Als u wilt dat elke gebruiker een eigen gebruikersnaam en wachtwoord invoert om deze app te configureren, klikt u op Individuele inloggegevens. Als u wilt dat alle gebruikers in deze groep dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om toegang tot deze app te krijgen, klikt u op Dezelfde gegevens voor iedereen.
  7. Klik op TOEGANG GEVEN.

Belangrijk: Groepen kunnen de toegang tot apps overnemen als ze lid zijn van andere groepen. Als u dus toegang geeft aan een groep die onderliggende groepen bevat, krijgen leden in de onderliggende groep ook toegang tot de app, omdat deze wordt overgenomen. In de tabel onderaan de pagina met apps staan alleen de gebruikers die via de geselecteerde groep toegang hebben tot de app. (Zie Een groep toevoegen aan een andere groep voor meer informatie over hoe geneste groepen werken.)

Toegang voor gebruikers of groepen intrekken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenApps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  3. Klik op een van de apps op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  4. Klik op het venster Toewijzingen.
  5. Zoek en selecteer in het venster aan de linkerkant gebruikers of groepen om een lijst met gebruikers en gegevens te bekijken die toegang hebben tot de geselecteerde app.
  6. Klik op Toegang verwijderen.

Als een groep toegang tot meerdere apps heeft, vinkt u de vakjes aan voor de app-toewijzingen die u wilt verwijderen. Klik vervolgens op VERWIJDEREN.

Gegevens toevoegen voor individuele gebruikers

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenApps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  3. Klik op een van de apps op de pagina met apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen.
  4. Klik op het venster Toewijzingen.
  5. Zoek en selecteer in het venster aan de linkerkant gebruikers of groepen om een lijst met gebruikers en gegevens te bekijken die toegang hebben tot de geselecteerde app.
  6. Klik op een van de groepen om een pagina te openen met de gebruikers binnen die groep.
  7. Klik in de kolom Gegevens op Gegevens toevoegen.
  8. Selecteer bestaande gegevens of maak nieuwe gegevens.
  9. Klik op OPSLAAN.