Tvåstegsverifiering

Undvik utelåsningar från konton när tvåstegsverifiering tillämpas av administratören

Stegen i den här artikeln gäller inte om Google har tillämpat tvåstegsverifiering på administratörskontot i organisationen. Om du vill kontrollera statusen för tillämpningen av ditt konto går du till Spåra användarnas registrering och lägger till kolumnen tillämpning av tvåstegsverifiering. Mer information finns i Viktigt! 2SV krävs snart för administratörskonton.

När du tillämpar tvåstegsverifiering kan du ange en registreringsperiod då nya användare kan logga in med enbart sina lösenord. Det ger nyanställda tid att registrera sig innan tvåstegsverifiering tillämpas på deras konton.

Om du ändrar organisationsstrukturen kan du flytta användare från en organisationsenhet utan tillämpning till en organisationsenhet som tillämpar tvåstegsverifiering. Användare som inte är registrerade i tvåstegsverifiering kan inte logga in på sina konton.

Du kan även välja att tillämpa en annan policy för tvåstegsverifiering. Istället för att tillåta en metod för tvåstegsverifiering kan du inaktivera alternativet för att användare får verifieringskoder för tvåstegsverifiering via sms eller röstsamtal, eller kräva att de använder en säkerhetsnyckel. Användare som inte följer den nya policyn blir utelåsta från sina konton.

Undvik utelåsning från konton genom att placera användare i en konfigurationsgrupp där tvåstegsverifiering inte tillämpas förrän de kan registrera sig.

Steg 1: Skapa ett grupp som undantas från tvåstegsverifiering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Skapa gruppen i administratörskonsolen eller Google Cloud Directory Sync och lägg till de användare som inte måste använda tvåstegsverifiering i gruppen. Anvisningar finns i Skapa en grupp i organisationen.

Steg 2: Stäng av tillämpning för gruppen

1. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avAutentiseringföljt avTvåstegsverifiering.

2. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  3. I avsnittet Grupper anger du namnet på konfigurationsgruppen som du har skapat.
    Om du inte hittar din grupp kan den ha skapats i Google Grupper. Konfigurationsgrupper måste skapas i administratörskonsolen, Directory API eller Google Cloud Directory Sync.
  4. Låt användarna aktivera tvåstegsverifiering och använda valfri verifieringsmetod, men behöver inte göra det ännu. Markera rutan Tillåt användarna att aktivera tvåstegsverifiering och välj Tillämpningföljt avAv.
  5. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Steg 3: Flytta registrerade användare från gruppen

1. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporteringföljt avAnvändarrapporterföljt avSäkerhet.

Du ser vilka användare som är registrerade i tvåstegsverifiering. Dessa uppgifter kan visas med upp till 48 timmars fördröjning. Om du vill visa status för tvåstegsverifiering i realtid för varje användare öppnar du Hantera en användares säkerhetsinställningar.

2. När en medlem i gruppen Undantag från tvåstegsverifiering registrerar sig för tvåstegsverifiering tar du bort personen från gruppen och flyttar hen till lämplig organisationsenhet.