Verificatie in twee stappen

Voorkomen dat mensen buiten hun account worden gesloten als verificatie in 2 stappen wordt afgedwongen

Als u verificatie in 2 stappen afdwingt, kunt u een inschrijfperiode opgeven waarbinnen nieuwe gebruikers kunnen inloggen met alleen hun wachtwoord. Zo krijgen nieuwe werknemers de tijd om zich in te schrijven voordat verificatie in 2 stappen wordt afgedwongen voor hun account.

Als u de organisatiestructuur verandert, worden gebruikers mogelijk verplaatst van een organisatie-eenheid waarin verificatie in 2 stappen niet wordt afgedwongen naar een organisatie-eenheid waarin het wel wordt afgedwongen. Gebruikers die niet zijn ingeschreven voor verificatie in 2 stappen kunnen dan niet inloggen op hun account.

U kunt ook bepalen om een ander beleid voor verificatie in 2 stappen af te dwingen. In plaats van elke methode voor verificatie in 2 stappen toe te staan, zet u bijvoorbeeld de mogelijkheid uit voor gebruikers om verificatiecodes voor verificatie in 2 stappen te krijgen via sms of telefoon, of stelt u in dat gebruikers een beveiligingssleutel moeten gebruiken. Gebruikers die niet voldoen aan het nieuwe beleid, worden dan buiten hun account gesloten.

U moet deze gebruikers in een uitzonderingsgroep plaatsen waarvoor verificatie in 2 stappen niet is afgedwongen, totdat ze zich hebben ingeschreven.

Stap 1: Een uitzonderingsgroep voor verificatie in 2 stappen maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Maak de groep in de Beheerdersconsole of Google Cloud Directory Sync.
  3. Voeg de gebruikers die verificatie in 2 stappen niet hoeven te gebruiken toe aan de groep.

Stap 2: Afgedwongen verificatie in 2 stappen uitzetten voor de uitzonderingsgroep

1. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenVerificatie in twee stappen

2. Selecteer links de organisatie op het hoogste niveau.
  3. Vul in het gedeelte Groepen de naam in van de uitzonderingsgroep die u heeft gemaakt.

Opmerking: Als u de groep niet kunt vinden, is deze mogelijk gemaakt in Google Groepen. Uitzonderingsgroepen moeten zijn gemaakt in de Beheerdersconsole, de Directory API of Google Cloud Directory Sync.
  4. Sta gebruikers toe verificatie in 2 stappen aan te zetten en elke verificatiemethode te gebruiken, maar maak verificatie in 2 stappen nog niet vereist. Vink het vakje aan voor Gebruikers toestaan verificatie in 2 stappen in te schakelen en selecteer Afdwingen > Uit.

Stap 3: Ingeschreven gebruikers verplaatsen uit de uitzonderingsgroep

1. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Rapporten.
  2. Klik links op Gebruikers > Beveiliging om te zien welke gebruikers zijn ingeschreven voor verificatie in 2 stappen.
    Het kan 48 uur duren voordat deze gegevens worden weergegeven. Zie De beveiligingsinstellingen van een gebruiker beheren om de realtime status van verificatie in 2 stappen voor elke gebruiker te bekijken.
  3. Als een lid van de uitzonderingsgroep zich heeft ingeschreven voor verificatie in 2 stappen, verplaatst u de gebruiker van de uitzonderingsgroep naar de juiste organisatie-eenheid.