Tvåstegsverifiering

Så här fungerar tvåstegsverifiering med äldre appar

Användarna kan ha appar från tredje part som inte har stöd för de senaste autentiseringsprotokollen och som inte fungerar för användare med tvåstegsverifiering (2SV).  Äldre e-postappar är exempel på sådana appar.

Appar som inte har stöd för de senaste protokollen

Om en användare ser felet "felaktigt lösenord" när hen försöker logga in på en app som inte har stöd för de senaste protokollen, kan ett applösenord åtgärda problemet. Applösenord ger appar behörighet att komma åt ett Google-konto utan att användaren behöver uppge sitt Google-lösenord till appen.

Applösenord kringgår 2SV

Ha detta i åtanke eftersom applösenord kringgår 2SV:

• Applösenord bör undvikas – det är bättre att installera säkrare appar som använder moderna autentiseringsprotokoll. Om vissa av dina användare har äldre program som kräver applösenord behöver du dock låta dessa användare komma åt sina mindre säkra appar. Dina användare kan sedan logga in med ett applösenord.

• Applösenord inaktiveras om säkerhetsnycklar tillämpas – du kan inte kräva att användare använder en säkerhetsnyckel för 2SV och även låta dem använda applösenord för att logga in till äldre appar. Om säkerhetsnycklar tillämpas som 2SV-metod för dina användare har ditt företag säkerhetskrav som du inte vill kringgå.