Technische implementatiehandleidingen

Meer hulp bij de installatie en het beheer van Google Workspace

Gebruik de volgende pdf-handleidingen voor meer informatie als u het Google Workspace-account van uw organisatie instelt en beheert.

Opmerking: De pdf's zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Handleidingen voor gegevensmigratie

Migreer gebruikersgegevens van uw oude omgeving naar Google Workspace.
Google Workspace Migrate: Best practices voor gegevensmigratie Plan grootschalige migraties van gebruikersgegevens (e-mailberichten, agenda's, bestanden, etc.) naar Google Workspace met Google Workspace Migrate.
Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) Migreer de e-mails, contactpersonen en agenda-afspraken van uw gebruikers rechtstreeks vanuit Microsoft Exchange, Novell, GroupWise, Cyrus, Courier, Dovecot en andere IMAP-servers die compatibel zijn met RFC 3501.
Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) Migreer de e-mails, contactpersonen en agenda-afspraken van gebruikers rechtstreeks vanaf een HCL Notes-server.

U vindt ook meer informatie over alle migratieproducten van Google Workspace in deze Helpcentrum-artikelen: Productmatrix voor Google Workspace-migraties en De gegevens van uw organisatie migreren naar Google Workspace.

Handleiding voor gebruikersregistratie

Stel uw gebruikers in en synchroniseer hun gegevens en wachtwoorden met uw bestaande LDAP-servers.
Praktische tips voor het beheer van identiteiten als u overstapt op Google Cloud Beheer identiteiten als Google Cloud-, Google Workspace- en Cloud Identity-beheerder als u overstapt naar Google Cloud.

Netwerkhandleiding

Bepaal de beste aanpak voor complexe netwerken of meerdere domeinen (voor middelgrote tot grote organisaties).
Praktische tips voor Google Workspace-netwerken bij grote implementaties Optimaliseer uw grootschalige IP-netwerk voor Google Workspace. Bedoeld voor beheerders van complexe, wereldwijd gedistribueerde netwerken. Beheerders van kleinere netwerken vinden deze informatie mogelijk ook nuttig.

Beveiligingsgidsen

Maak uw Google Workspace-omgeving veiliger.
How to mitigate ransomware risks for Google Workspace documents (Risico's van ransomware voor Google Workspace-documenten beperken) Verminder risico's voor ransomware en cryptovergrendeling voor uw Google Workspace-documenten.
Handleiding met best practices voor Zero Trust voor bureaus in de Amerikaanse publieke sector Stem uw Google Workspace-implementatie af op het Zero Trust Maturity Model van het Cybersecurity and Infrastructure
Security Agency (CISA).

Handleidingen om Google Workspace te gebruiken naast andere producten

Selecteer het beste scenario om uw producten naast elkaar te gebruiken (voor middelgrote tot grote organisaties).
Agenda-interoperabiliteit in hybride installatie met Microsoft Exchange en Exchange Online Agenda-interoperabiliteit instellen tussen Exchange Server 2013 op locatie, Exchange Online en Google Workspace. Het doel is om gebruikers te helpen de beschikbaar/bezet-status van andere gebruikers te vinden in de verschillende systemen.
Overzicht van het gebruik van Google Workspace naast Microsoft Office 365 Ontdek hoe Google Workspace kan worden gebruikt naast Microsoft Office 365. Bekijk hoe u services en instellingen voor e-mail, agenda, chat, videovergaderingen, apparaatbeheer en meer kunt gebruiken en aanpassen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.