Avancerat skydd mot nätfiske och skadlig programvara

Som administratör kan du skydda inkommande e-post mot nätfiske och skadlig programvara. Du kan också välja vilken åtgärd som ska utföras baserat på den typ av hot som identifierats. Du kan till exempel välja att flytta misstänkt innehåll till skräppostmappen eller lämna det i inkorgen med en varning. Alla säkerhetsinställningar kan anpassas för olika användare och team med organisationsenheter.

Som standard visas varningar i Gmail och misstänkta e-postmeddelanden flyttas till skräppostmappen. Inställningarna i den här artikeln kan hjälpa dig att identifiera ytterligare oönskade eller skadliga e-postmeddelanden.

Obs! Om du använder dessa avancerade inställningar för nätfiske och skadlig programvara och dynamisk e-post för organisationen kan du läsa om hur regler för efterlevnad tillämpas på dynamiska meddelanden.

Avancerade säkerhetsinställningar

• Bilagor – skydd mot misstänkta bilagor och skript från avsändare som inte är betrodda. Inkluderar skydd mot bilagetyper som är ovanliga för din domän och som kan användas för att sprida skadlig programvara.

• Länkar och externa bilder – identifiera länkar bakom korta webbadresser, skanna länkade bilder med avseende på skadligt innehåll och visa en varning när du klickar på länkar till domäner som inte är betrodda.

• Identitetsförfalskning och autentisering – skydd mot identitetsförfalskning av ett domännamn, medarbetarnamn, e-post som utger sig för vara från din domän och oautentiserad e-post från alla domäner. För e-postmeddelanden som inte är autentiserade visas ett frågetecken bredvid avsändarens namn. Skydd mot identitetsförfalskning kan aktiveras för privata grupper eller för alla grupper.

Med avancerade inställningar kan du:

• Slå på och använd framtida rekommenderade inställningar automatiskt. Det garanterar maximalt skydd för e-post och bilagor för domänen.

• Ge den starkaste skyddsnivån för en domän eller organisationsenhet genom att aktivera alla säkerhetsalternativ.

• Anpassa säkerhetsinställningarna genom att enbart markera de alternativ du vill aktivera. Om du avmarkerar alla alternativ stänger du av alla avancerade säkerhetsinställningar för domänen eller organisationsenheten.

• Ange en åtgärd för varje säkerhetsalternativ du aktiverar. Om du inte väljer en åtgärd tillämpas standardåtgärden på säkerhetsalternativet.

Kom ihåg:

• Andra skräppostinställningar – dessa avancerade säkerhetsfunktioner tillämpas generellt oberoende av andra skräppostinställningar som du kanske har aktiverat tidigare. Till exempel tillämpas de utökade säkerhetsfunktionerna även om du har angett en domän som en säker avsändare i skräppostinställningarna.

• Varningsbanners – vissa alternativ för skräppostinställningar förhindrar varningsbanners för potentiellt skadliga meddelanden. När du väljer något av dessa alternativ för skräppostinställningar visas aldrig varningsbanners i Gmail:  Hoppa över skräppostfilter och dölj varningar för meddelanden från avsändare eller domäner på valda listor och Hoppa över skräppostfilter och dölj varningar för alla meddelanden från interna och externa avsändare om du vill veta mer. Varningsbanners (gul ruta) visas enbart i Gmail på webben. Varningsbanners visas inte i appar från tredje part.

• Karantänåtgärd – när du väljer Karantän för någon av de avancerade säkerhetsinställningarna gäller den karantän du väljer enbart för inkommande meddelanden. Detta gäller även när karantänen du väljer tillämpar åtgärder på utgående meddelanden. Inställningarna för godkännandelistan åsidosätter inte alternativet Karantän

Hur valda åtgärder påverkar användare

I den här tabellen visas åtgärder som du som administratör kan välja för varje avancerad säkerhetsinställning och hur användarna påverkas av respektive åtgärd.

Åtgärd Påverkan på användare
Varning

Meddelanden levereras till användarens inkorg. Användaren ser en varningsbanner om meddelandet. Användarna kan öppna och läsa meddelandet med det här alternativet.

Se:

Flytta e-post till skräppost Meddelanden levereras till användarens skräppostmapp. Användarna kan öppna skräppostmappen och öppna och granska skräppostmeddelanden. Användarna kan markera meddelanden som "inte skräppost" om det är tillämpligt. Användarna ser inte banners med den här åtgärden.
Karantän

När den här åtgärden väljs ser användarna inget. Meddelanden skickas till administratörskarantänen och administratören granskar dem för att avgöra om de är säkra eller inte och kan därefter tillåta ett meddelande att skickas till användarnas inkorg. Användarna ser inte banners med den här åtgärden.

Mer information finns i: Konfigurera och hantera e-postkarantäner

Tillämpa avancerade säkerhetsinställningar

Aktivera skydd för bilagor

Google skannar alla meddelanden för att skydda mot skadlig programvara oavsett om säkerhetsinställningarna för bilagor är aktiverade eller inte. Tillämpa extra, specifika åtgärder för vissa typer av filer med inställningarna i det här avsnittet. Inställningarna skyddar mot avsändare utan tidigare Gmail-historik eller ett lågt avsändaranseende.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail-följt avSäkerhet.
  3. I avsnittet Säkerhet bläddrar du till Bilagor.
  4. Välj inställningen och åtgärden du vill tillämpa på inkommande e-postmeddelanden. (Detaljer nedan.)
Inställningar för bilagor Åtgärder

Skydda mot krypterade bilagor från avsändare som inte är betrodda

Skydda mot attacker som använder krypterade bilagor, som inte kan skannas för skadlig programvara.

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)

• Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Skydda mot bilagor med skript från avsändare som inte är betrodda

Skydda mot dokument som innehåller skadliga skript som kan skada dina enheter.

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)

• Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Skydda mot avvikande bilagetyper i e-post

Skydda mot bifogade filtyper som är ovanliga för domänen. Mindre vanliga och arkaiska filtyper kan användas för att sprida skadlig programvara.

Du kan tillåta ovanliga filtyper som du godkänner och som regelbundet skickas till din domän. Meddelanden med tillåtna filbilagor levereras till mottagarens inkorg.

Ange filtillägg i fältet Tillåt följande ovanliga filtyper utan föregående punkt och avgränsade av kommatecken. Exempelvis: arj, iqy, par

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)

• Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Tillämpa framtida rekommenderade inställningar automatiskt

När vi lägger till nya rekommenderade säkerhetsinställningar för bilagor är de aktiverade som standard.

Aktivera skydd för misstänkta e-postlänkar för IMAP-användare

Om användare i organisationen skickar och tar emot e-post med IMAP-klienter från tredje part som stöds rekommenderar vi att du aktiverar länkskydd för IMAP-klienter.

När länkskydd är aktiverat för IMAP-klienter startar en skadlig länkkontroll om du klickar på en länk i ett tidigare meddelande. Om inga skadliga länkar identifieras tas mottagaren till destinationen. Om äldre meddelanden visas kan ett fönster öppnas och du kan trycka eller klicka om du vill öppna länken.
Aktivera externa bilder och länkskydd
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail-följt avSäkerhet.
  3. I avsnittet Säkerhet bläddrar du till Länkar och externa bilder.
  4. Välj önskade säkerhetsinställningar. (Detaljer nedan.)
Inställningar för länkar och externa bilder
Identifiera länkar bakom förkortade webbadresser Tillåt identifiering av dolda skadliga länkar bakom förkortade webbadresser.

Skanna länkade bilder

Tillåt skanning av bilder som refereras av länkar för att hitta dolt skadligt innehåll.

Visa varning vid klick på länkar till domäner som inte är betrodda
Ej tillgängligt för e-postklient med IMAP/POP

I Gmail visas en varning när du klickar på en länk till domäner som inte är tillförlitliga i ett e-postmeddelande. Om den här funktionen inte är aktiverad visas endast varningar för klick till otillförlitliga domäner från misstänkta e-postmeddelanden.
Tillämpa framtida rekommenderade inställningar automatiskt När vi lägger till nya rekommenderade säkerhetsinställningar för länkar och externa bilder är de aktiverade som standard.
Aktivera skydd mot identitetsförfalskning och autentisering
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail-följt avSäkerhet.
  3. I avsnittet Säkerhet bläddrar du till Identitetsförfalskning och autentisering.
  4. Välj de inställningar och åtgärder du vill tillämpa på inkommande e-postmeddelanden. Mer information finns nedan.

Inställningar för identitetsförfalskning och autentisering Åtgärder

Skydda mot identitetsförfalskning av domän baserat på liknande domännamn

Skydda mot inkommande meddelanden från domäner som ser ut som ditt företags domäner eller domänalias.

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)

• Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Skydda mot identitetsförfalskning av medarbetarnamn

Skydda mot meddelanden där användarens namn finns i din Google Workspace-katalog, men e-postadressen inte kommer från företagets domän eller domänalias.

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)

• Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Skydda mot inkommande e-postmeddelanden med identitetsförfalskning gentemot domänen

Skydda mot potentiella BEC-meddelanden (Business Email Compromise) som inte är autentiserade (SPF eller DKIM) som utger sig från att vara från din domän.

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)

• Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Skydda mot icke-autentiserad e-post

Skyddar mot meddelanden som inte är autentiserade. Meddelanden måste autentiseras (av vilken domän som helst) med SPF eller DKIM (eller båda).

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)
  • Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Skydda grupper från inkommande e-postmeddelanden med identitetsförfalskning gentemot domänen

Skydda dina Google-grupper mot inkommande e-postmeddelanden med identitetsförfalskning gentemot domänen. Du kan använda denna inställning för alla grupper eller enbart för privata grupper.

• Behåll e-posten i inkorgen och visa varning (standard)

• Flytta e-post till skräppost

• Karantän

Tillämpa framtida rekommenderade inställningar automatiskt

När vi lägger till nya rekommenderade säkerhetsinställningar för identitetsförfalskning och autentisering är de aktiverade som standard.