Tillåt förslag på Drive-filer i webbläsaren Chrome

Du kan låta användarna se Google Drive-filförslag när de söker i Chrome. Om en användare är inloggad på en Chrome-profil på sitt Google Workspace-konto kan han eller hon söka efter Drive-filer, även sådana som de inte har öppnat i Chrome ännu.

Om sökfunktionen ska kunna användas måste den vara påslagen i Googles administratörskonsol (den är aktiverad som standard). Då kan användarna styra sina egna sökinställningar i Chrome på sina enheter.

Aktivera Drive-förslag för Chrome

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Funktioner och appar.
  4. Klicka på Ytförslag i Google Chrome.
  5. Välj Tillåt filförslag i Google Drive för inloggade användare när en sökning utförs (rekommenderas).
  6. Klicka på Spara.

Hantera förslag på Drive-filer i webbläsaren Chrome

När du aktiverar filförslag för organisationen kan användare som loggar in på en Chrome-profil med sitt Google Workspace-konto aktivera eller inaktivera Drive-filsökningar i Chrome. Om du stänger av funktionen kan användare inte ändra sina egna inställningar.

Så här aktiverar eller inaktiverar du sökförslag på Drive på en Chromebook eller dator:
  1. I Chrome-webbläsaren klickar du på Mer "" följt av Inställningar.
  2. Klicka på Synkronisering och Googles tjänster under Personer.
  3. Under Andra Google-tjänster bredvid Google Drive-sökförslag klickar du på På "" eller Av "".

Relaterade ämnen