myhosting.com: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen myhosting®.com på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från myhosting.com.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna klickar du på Glömt lösenord? på inloggningssidan. Du kan även kontakta support för myhosting.com.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domäner hos värd högst upp på sidan.
  2. Klicka på domännamnet som du behöver verifiera.
  3. Klicka på DNS följt av DNS-poster högst upp på sidan Domäner hos värd.

The DNS and DNS Records tabs are selected.

4. Klicka på Lägg till ny DNS-post.

Add New DNS Record button is selected.

5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj TXT på listan DNS-posttyp.

A red circle highlights the DNS Record Type. TXT is selected from the list.

2. Lämna fältet Domän tomt.
    3. I fältet Data klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
    4. I fältet TTL lämnar du Standard-TTL markerat.

The TXT record is fully entered.

5. Klicka på Slutför för att spara TXT-posten.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Välj CNAME på listan DNS-posttyp.

A red circle highlights the DNS Record Type list, and CNAME is selected from the list.

2. I fältet Domän anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet Kanoniskt namn anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1. Lägg till en punkt i slutet av posten.

The CNAME record fields are all completed.

4. I fältet TTL lämnar du Standard-TTL markerat.
    5. Klicka på Slutför för att spara CNAME-posten.
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.