myhosting.com: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen myhosting®.com på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från myhosting.com.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna klickar du på Glömt lösenord? på inloggningssidan. Du kan även kontakta support för myhosting.com.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Domäner hos värd högst upp på sidan.
  2. Klicka på domännamnet som du behöver verifiera.
  3. Klicka på DNS följt av DNS-poster högst upp på sidan Domäner hos värd.

The DNS and DNS Records tabs are selected.

4. Klicka på Lägg till ny DNS-post.

Add New DNS Record button is selected.

5. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj TXT på listan DNS-posttyp.

A red circle highlights the DNS Record Type. TXT is selected from the list.

2. Lämna fältet Domän tomt.
    3. I fältet Data klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
    4. I fältet TTL lämnar du Standard-TTL markerat.

The TXT record is fully entered.

5. Klicka på Slutför för att spara TXT-posten.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Välj CNAME på listan DNS-posttyp.

A red circle highlights the DNS Record Type list, and CNAME is selected from the list.

2. I fältet Domän anger du innehållet i installationsguidens fält Etikett/värd från steg 1.
    3. I fältet Kanoniskt namn anger du innehållet i installationsguidens fält Destination/mål från steg 1. Lägg till en punkt i slutet av posten.

The CNAME record fields are all completed.

4. I fältet TTL lämnar du Standard-TTL markerat.
    5. Klicka på Slutför för att spara CNAME-posten.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.