Opties voor delen instellen: klassieke versie van Sites

Dit artikel is bedoeld voor beheerders van de klassieke versie van Google Sites (hierbij staat er rechtsboven niet de knop 'Publiceren'). Hulp voor beheerders van de nieuwe versie van Google Sites.

Alle gebruikers in uw domein kunnen sites zoeken en delen. U kunt de opties voor delen aanpassen en zo bepalen of gebruikers sites kunnen delen met mensen buiten uw domein. U kunt bestanden delen op uw site met mensen en groepen. Het wordt echter afgeraden de klassieke versie van Sites te gebruiken om bestanden te delen met meer dan tweehonderd mensen of groepen.

Opmerking: Gebruikers kunnen toegangsopties instellen voor sites die ze zelf maken. Ze kunnen een site echter niet breder delen dan de optie die u selecteert.

Opties voor delen instellen in de klassieke versie van Sites

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenSites.
  3. Selecteer Toegangsinstellingen: klassieke versie van Sites.
  4. Selecteer de juiste optie in het gedeelte Opties voor delen.
    • Openbaar: Gebruikers kunnen sites beschikbaar maken voor iedereen op internet. Sites kunnen worden geopend zonder te hoeven inloggen en kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines.
    • Openbaar met waarschuwing: Gebruikers kunnen sites openbaar maken, maar ze zien een waarschuwing als ze een site publiceren.
    • Openbaar voor genodigden: Gebruikers kunnen sites zichtbaar maken buiten uw domein, maar alleen voor kijkers die individueel zijn uitgenodigd.
    • Openbaar voor genodigden met waarschuwing: Gebruikers kunnen sites zichtbaar maken voor uitgenodigde gebruikers buiten uw domein, maar zien een waarschuwing elke keer dat ze een uitnodiging sturen.
    • Gesloten: Alleen gebruikers in uw domein kunnen sites bekijken die zijn gemaakt door andere gebruikers in uw domein.
  5. Klik op Opslaan.