Ange delningsalternativ: Klassiska Sites

Den här artikeln riktar sig till administratörer som använder den klassiska versionen av Google Sites (utan knappen Publicera uppe till höger). Få hjälp om du är administratör och använder den nya versionen av Google Sites.

Alla användare på domänen kan hitta och dela webbplatser. Du kan ändra delningsalternativen för att avgöra om användarna kan dela webbplatser med personer utanför domänen. Du kan dela filer på din webbplats med personer och grupper. Det bör dock inte att använda klassiska Sites för att dela filer med mer än 200 personer eller grupper.

Obs! Användarna kan ange åtkomst till webbplatser som de skapar, men de kan inte dela en webbplats utanför de begränsningar du väljer här.

Så här anger du delningsalternativ i klassiska Sites

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avApparföljt avGoogle Workspaceföljt avSites.
  3. Välj Åtkomstinställningar – klassiska Sites.
  4. Välj inställningar i avsnittet Delningsalternativ på sidan.
    • Öppen - Användare kan göra webbplatser tillgängliga för alla på internet. Webbplatserna är tillgängliga utan inloggning och kan indexeras av sökmotorer.
    • Öppen med varning – användare kan göra webbplatser offentliga, men får en varning när de publicerar.
    • Öppen för inbjudna – användare kan göra webbplatser synliga utanför domänen, men endast för tittare som bjuds in individuellt.
    • Öppen för inbjuden med varning – användare kan göra webbplatser synliga för inbjudna användare utanför domänen, men får en varning vid varje inbjudan.
    • Stängd – det är enbart användare på din domän som kan visa webbplatser som har skapats av andra användare.
  5. Klicka på Spara.