Alternativ för GCCHN-implementering

Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) kan implementeras på en eller flera servrar. Vi rekommenderar att du installerar GCCHN på en eller flera egna dedikerade servrar.

Installera för en webbplats

Om alla HCL Domino-servrar finns på en webbplats installerar du GCCHN på en server i organisationen. Servern gör följande:

• Agerar som webbtjänstleverantör för inkommande sökningar från Google till Notes.
  • Agerar som polling-server. Servern tillämpar polling på Google Kalender och uppdaterar Notes-arkiven om ledig/upptagen tid för sökningar från Notes till Google.

GCCHN kontaktar en annan server i din Domino-organisation för att erhålla och uppdatera tillgänglighetsinformationen som tjänsterna kräver.

Installera för flera webbplatser

Om e-postservrar finns på flera platser eller i flera tidszoner installerar du en GCCHN-instans på varje webbplats. Varje instans måste installeras separat. Replikera inte GCCHN:s anslutardatabas.

I en konfiguration med flera platser:

• En instans hanterar webbtjänsten för sökningar från Google till Notes.
  • Varje instans fungerar som en polling-server för användare vars e-postservrar finns på den webbplatsen. Polling-tjänster delas på flera servrar för att optimera prestanda.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.