Gestructureerde faciliteiten gebruiken in Google Agenda

Google raadt u aan uw agendafaciliteiten een naam te geven volgens een gestructureerde indeling. Gestructureerde faciliteitgegevens bevatten informatie over de locatie, capaciteit of apparatuur van een faciliteit. Agenda gebruikt deze gegevens om meer informatie te laten zien over ruimtes en faciliteiten, zodat uw gebruikers de juiste faciliteit kunnen kiezen. Maak gestructureerde faciliteiten om nieuwe Agenda-functies te gebruiken en meer mogelijkheden te krijgen.

In ongestructureerde (verouderde) faciliteiten worden alleen deze velden gebruikt:

• Faciliteit-ID
  • Naam
  • Beschrijving

Als u alleen deze velden heeft ingesteld voor een faciliteit, is het een verouderde faciliteit. Faciliteiten die vóór 17 oktober 2017 zijn gemaakt, zijn waarschijnlijk verouderde faciliteiten.

Voordelen van gestructureerde faciliteiten

Het kost extra werk om uw gegevens een gestructureerde indeling te geven, maar dit is het wel waard. Als u uw faciliteiten opslaat met een gestructureerde indeling, heeft dit de volgende voordelen voor uw gebruikers:

Overstappen op gestructureerde faciliteiten

Wijzig de naam van uw faciliteiten zodat deze een gestructureerde indeling hebben. Zo kunt u gebruikmaken van toekomstige verbeteringen aan Google Agenda. Met gestructureerde faciliteiten kunnen uw gebruikers altijd snel en efficiënt ruimtes en andere agendafaciliteiten boeken.

De wijzigingen begrijpen, testen en communiceren

Als u structurele faciliteitgegevens gebruikt, moeten uw gebruikers anders omgaan met Agenda. We raden u aan u op de volgende manieren op de wijzigingen voor te bereiden:

• Analyseer de manier waarop uw huidige faciliteiten worden beheerd en begrijp hoe de gebruikerservaring wordt verbeterd door de migratie naar een gestructureerde indeling.
  • Gebruik gestructureerde faciliteiten eerst in een testomgeving om te zien hoe de wijzigingen worden weergegeven. Bewaar een back-up van uw huidige faciliteitgegevens.
  • Update interne apps en software van derden. Bijvoorbeeld apps waarin aangepaste naamgevingsconventies worden gebruikt.
  • Informeer uw gebruikers over de wijzigingen en de nieuwe indeling en beheer de uitrol van de wijzigingen.

Wijzigingen in de gebruikerservaring

Gebruikers zien de volgende wijzigingen als u de nieuwe gestructureerde indeling gebruikt in uw bedrijf.

Gewijzigde zoekresultaten

Voor

Faciliteiten hebben één lange naam

Na

De faciliteitgegevens zijn geordend

Gewijzigde weergave voor ruimtes en niet-ruimtes

Voor ruimten (categorie VERGADERRUIMTE)
  1. Naam faciliteit
  2. Gebouw
  3. Verdieping en sectie
  4. Capaciteit
  5. A/V-functies

Voor niet-ruimtes (categorie OVERIGE)
  1. Resourcenaam
  2. Gebouw
  3. Verdieping en sectie
  4. Capaciteit
  5. Brontype
  6. AV-functies (indien aanwezig)

Gewijzigde weergave voor faciliteiten

Als u de muisaanwijzer op een faciliteit plaatst, wordt er extra informatie weergegeven:

Voor ruimten (categorie VERGADERRUIMTE)

Voor niet-ruimtes (categorie OVERIGE)

Gewijzigde volgorde van faciliteiten

Vóór 17 oktober 2017

Eerder werden faciliteiten gegroepeerd in de lijst met ruimtes aan de hand van hun naam. De ruimtes werden bijvoorbeeld op voorvoegsel weergegeven in plaats van een eigenschap die nuttiger was om te bepalen welke faciliteit gebruikt moest worden. Als u veel ruimtes had met een bepaald voorvoegsel (bijvoorbeeld: CH-ZRHA), werden al die ruimtes gegroepeerd onder dat voorvoegsel.

Voorbeelden van faciliteitnamen:

CH-ZRHA-FavorieteRuimte’1 [Telefoon, VC]

CH-ZRHA-TweedeFavorieteRuimte’1 [Telefoon, VC]

US-SFO-RuimteInSFO’2 [Telefoon, VC]

Groeperen op voorvoegsel:

In deze voorbeelden zijn de gebouwen ZRH-KantoorA en SFO-KantoorB

Na 17 oktober 2017

Faciliteiten worden gegroepeerd op de gebouwen die u instelt. Niet-ruimtes en ruimtes worden gegroepeerd in het gebouwknooppunt waar ze bij horen.

Voorbeelden van nieuwe automatisch aangemaakte namen:

ZRH-KantoorA-1-FavorieteRuimte (4) [Telefoon, VC]

ZRH-KantoorA-1-TweedeFavorieteRuimte (2) [Telefoon, VC]

SFO-KantoorB-RuimteInSFO (2) [Telefoon, VC]

In deze voorbeelden zijn de gebouwen ZRH-KantoorA en SFO-KantoorB

Groeperen op gebouwnaam:

Namen en weergavevolgorde van verdiepingen:

Verdiepingen in gebouwen worden op numerieke volgorde weergegeven. Voorbeeld:

• Verdieping 1 komt vóór 2
  • Verdieping 12e komt vóór 1e, omdat 2 kleiner is dan e.

Als u wilt dat verdiepingen in de juiste volgorde worden, geeft u de verdiepingen nummers als 01, 02, …, 12

Gewijzigde namen en weergave van faciliteiten

Voor verouderde faciliteiten raadde Google een bepaalde naamindeling aan. Er wordt automatisch een faciliteitstructuur gemaakt als meer dan 10 faciliteiten met een '-' worden toegevoegd. Als er meer dan 100 faciliteiten in een kopgroep zitten, wordt de groep gesplitst in subkoppen.

Met structurele faciliteitgegevens worden de naamgevingsregels van Google de standaard en worden op basis van deze regels automatisch namen gemaakt. Namen worden automatisch gemaakt als een ander veld dan de faciliteitnaam, het faciliteittype of de beschrijving wordt geüpdatet voor de faciliteit.

• [gebouw]-[verdieping] [naam van ruimte] ([capaciteit van ruimte]) [audiovisuele apparatuur]
  • [(type faciliteit)]-[gebouw]-[verdieping] [naam van ruimte] ([capaciteit van ruimte]) [audiovisuele apparatuur]

Het volgende geldt voor automatisch gemaakte namen:

• De indeling van faciliteitnamen wordt consequent toegepast binnen uw organisatie.
  • Ruimtegegevens worden automatisch geüpdatet (bijvoorbeeld als de capaciteit wordt vergroot of als er apparatuur wordt toegevoegd of gewijzigd).
  • Uit de naam van een ruimte of faciliteit kunnen makkelijk de kenmerken van die ruimte of faciliteit worden opgemaakt.

De nieuwe, automatisch gemaakte naam wordt op de volgende locaties weergegeven:

Deelnemerslijst

In de deelnemerslijst van Agenda-afspraken wordt de oude faciliteitnaam vervangen door de nieuwe, automatisch aangemaakte faciliteitnaam.

Het veld Waar op internet en mobiele apparaten

In het veld Waar in Agenda-afspraken wordt de oude faciliteitnaam vervangen door de nieuwe, automatisch aangemaakte faciliteitnaam.

Meldingen op mobiele apparaten

In meldingen op mobiele apparaten of internet wordt de oude faciliteitnaam vervangen door de nieuwe, automatisch gemaakte faciliteitnaam.

Faciliteiten, functies en gebouwen overzetten

U kunt faciliteiten op 3 manieren updaten:

Faciliteiten wijzigen met een csv-bestand

Als u een beheerdersrol heeft met rechten om gebouwen en faciliteiten te beheren die aan uw account zijn toegewezen, volgt u deze stappen om de faciliteiten in uw organisatie te updaten.

Stap 1: Downloaden naar een csv-bestand vanuit de Beheerdersconsole

Download als eerste de faciliteitgegevens naar een csv-bestand.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and thenDirectoryand thenGebouwen en faciliteiten.
  3. Open Resourcebeheer.
  4. Klik op Downloaden and thenDownloaden.
  5. Sla het csv-bestand op.

Stap 2: Csv-gegevens importeren naar een spreadsheet

Nadat u het csv-bestand heeft gedownload, importeert u het naar een spreadsheet.

1. Open een lege Google-spreadsheet en ga naar Bestand > Importeren
  2. Ga naar het gedownloade csv-bestand en klik op Selecteren
  3. Selecteer de juiste opties in het venster Importeren en klik op Gegevens importeren.

Stap 3: Faciliteiten in een spreadsheet bewerken

Bekijk de gegevens in de spreadsheet en controleer of er lege of onjuiste velden zijn. Update deze volgens de tabel in Te gebruiken indelingen.

Opmerking: Pas de faciliteit-ID niet aan. Er wordt dan namelijk een nieuwe faciliteit gemaakt in plaats van dat de bestaande faciliteit wordt geüpdatet.

De spreadsheet bewerken

1. Gebruik de spreadsheet die u in de stappen hiervoor heeft gemaakt.
  2. Bewerk de velden, indien nodig.

Belangrijk: Als je functies wilt identificeren in de spreadsheet, moet er een # voor de functienaam staan. Bijvoorbeeld #Whiteboard

3. Als u klaar bent met bewerken, slaat u de spreadsheet op als csv-bestand.

Voorbeeldspreadsheets

Faciliteit-ID*

Faciliteitnaam*

Faciliteitcategorie*

Faciliteittype

Naam verdieping*

Capaciteit*

Gebouw-ID*

123 Auditorium CONFERENCE_ROOM   1 40 81
234 James' schuilplaats OTHER Lounge 4 5 82

* Vereist

Zichtbare beschrijving gebruiker

Beschrijving

#Whiteboard

#Telefoon

Beheerd door beheerders@mijnbedrijf.nl TRUE TRUE
Vraag de assistent van James om te reserveren. Beheerd door beheerders@mijnbedrijf.nl FALSE FALSE

Stap 4: Een csv uploaden na het bewerken

Nadat u de spreadsheet heeft bewerkt, kunt u de wijzigingen uploaden naar Agenda.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and thenDirectoryand thenGebouwen en faciliteiten.
  3. Open Resourcebeheer.
  4. Plaats de muisaanwijzer op Toevoegen  en klik op Uploaden .
  5. Klik op Csv toevoegen en volg de instructies om het csv-bestand toe te voegen.
  6. Klik op Uploaden.

Te gebruiken indelingen

Gebruik deze indelingen als u de spreadsheet bewerkt.

Indeling voor alle faciliteiten

Gebruik deze indeling voor de faciliteiten die u maakt in Agenda.

Naam eigenschap Beschrijving Voorbeeld
Faciliteit-ID*

De unieke ruimte-ID die Google voor u maakt als u een faciliteit maakt.

(niet bewerken of verwijderen voor bestaande faciliteiten)

28AF38E
Faciliteitsnaam*

Korte naam van de ruimte.

(voorgestelde tekenlimiet: 45)

Bijenkorfkamer
Gebouw-ID*  Deze gebouw-ID moet precies overeenkomen met de gebouw-ID die voor het gebouw is opgegeven. SF-MAIN
Faciliteitscategorie*

Vergaderruimte: Faciliteiten die worden gebruikt voor vergaderingen of conferenties. Deze kunnen zo klein zijn als een telefoonruimte.

Overig: Faciliteiten die niet worden gebruikt voor vergaderingen. Bijvoorbeeld een Jamboard, fiets of bedrijfsauto.

Categorie onbekend: Faciliteiten die niet overeenkomen met de gestructureerde indeling.

(gebruik Vergaderruimte en Overig voor nieuwe faciliteiten)

CONFERENCE_ROOM
Faciliteitstype Bestaand veld. Als de categorie Faciliteit is ingesteld op Overig, wordt dit veld als voorvoegsel toegevoegd aan de automatisch gegenereerde naam, om faciliteiten die geen vergaderruimten zijn te onderscheiden van vergaderruimten. Hiermee kan ook het faciliteittype worden gecategoriseerd. Bijvoorbeeld: Fiets, Voertuig, Kolfruimte of Microscoop.  Fiets
Naam verdieping*

De naam van de verdieping moet overeenkomen met een van de verdiepingen die voor het gebouw zijn gedefinieerd.

(voorgestelde tekenlimiet: 15)

10
Capaciteit*     Aanbevolen aantal mensen voor de ruimte. Moet een positief geheel getal zijn. 4
Gedeelte verdieping

Hiermee wordt aangegeven waar een ruimte is op een verdieping.

(voorgestelde tekenlimiet: 15)

A
Zichtbare beschrijving gebruiker Vrije beschrijving van de ruimte die zichtbaar is voor gebruikers in de ruimtegegevens. Opmerking: Deze beschrijving wordt alleen weergegeven tijdens het boeken van de faciliteit. Nadat de faciliteit is geselecteerd of de afspraak is opgeslagen, wordt de beschrijving niet meer weergegeven. Toestelnummer #4119
Beschrijving Optionele beschrijving van de ruimte of faciliteit die ter referentie zichtbaar is in de Beheerdersconsole.

Alle leden van ruimte-beheerders@example.com hebben boekingsrechten voor de ruimte

Gebouw oost

#Functie

Functies zijn attributen of apparatuur van een ruimte of faciliteit, zoals:

• Audiofuncties: #Telefoon
  • Videofuncties: #VC, #Cisco-vergadereenheid.
  • Andere functies: #Whiteboard, #Rolstoeltoegankelijk, #Externe gasten.
TRUE
Automatisch aangemaakte naam Alleen-lezen. Deze wordt gemaakt als de faciliteitcategorie is ingesteld op Vergaderruimte of Overig. AMS-HOOFD-Bijenkorfkamer (4) [VC]

* Vereist

Indeling voor gebouwen

Gebruik deze indeling voor de gebouwen die u maakt in Agenda.

Naam eigenschap Beschrijving Voorbeeld
Gebouw-ID* Deze gebouw-ID moet precies overeenkomen met de gebouw-ID die voor het gebouw is opgegeven. AMS-HOOFD
Naam van gebouw Weergavenaam van het gebouw. Amsterdam HK
Adres* Adresgegevens van gebouwen. Zie Indeling voor adressen van gebouwen 678 Lafayette Ave
Suite 2B

Graha Bumi Surabaya Lt. V
Jl. Basuki Rahmat no.106 - 128

雨竜郡秩父別町秩父別4105

Verdiepingen* Moeten door komma's worden gescheiden en in oplopende volgorde worden gerangschikt van lagere verdiepingen naar de bovenste verdiepingen. Lobby, M, 2, 3, 4, 5, 5A, 6
Beschrijving Optionele beschrijving van het gebouw die ter referentie zichtbaar is in de Beheerdersconsole. Gebouw oost
Coördinaten

Breedte- en lengtegraad van een gebouw

40.730610,
-73.935242

* Vereist

Verouderde faciliteiten beheren

Als u besluit niet al uw faciliteiten om te zetten naar gestructureerde faciliteiten, moet u zorgen dat u naamgevingsconventies volgt voor de verouderde faciliteiten zodat ze makkelijk zijn te vinden en te gebruiken.

Faciliteiten voor vergaderruimtes

Hier ziet u een mogelijke indeling voor de naam van een vergaderruimte:

[afk plaats]-[gebouw]-[verdieping] [naam van ruimte] ([capaciteit van ruimte]) [audiovisuele apparatuur]

Voorbeeld:

AMS-14-12 Bestuurskamer (15) VC

Deze vergaderruimte bevindt zich in Amsterdam, in gebouw 14, op de 12e verdieping. De naam van de ruimte is Bestuurskamer. Er kunnen 15 mensen in en de ruimte bevat apparatuur voor videoconferencecalls.

Andere faciliteiten

We raden u aan de volgende indeling te gebruiken om alle andere soorten faciliteiten te onderscheiden van vergaderruimtes.

[(type faciliteit)]-[afkorting plaats]-[gebouw]-[verdieping of locatie]-[audiovisuele apparatuur]

Als u deze indeling gebruikt, beginnen alle faciliteiten die geen vergaderruimtes zijn met ( en kan er geen verwarring ontstaan over wat een vergaderruimte is en wat niet. Idealiter staan alle faciliteiten die geen vergaderruimte zijn, onderaan de lijst met faciliteiten.

Voorbeelden van faciliteiten die geen ruimte zijn Beschrijving
(Fiets)-Londen-43-Hal-Fiets-1 Deze fiets staat in Londen in de hal van gebouw 43. Het is 'Fiets 1' (en niet 'Fiets 2' of 'Fiets 3').
(Voertuig)-LA-Prius-Hoofd-Noord-4 Dit voertuig staat in Los Angeles. Het is een Prius die is geparkeerd in parkeervak 4 van parkeergarage Noord bij het hoofdgebouw.