Over de Secure LDAP-service

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Met de Secure LDAP-service kunt u eenvoudig en veilig uw LDAP-gebaseerde apps en services koppelen aan Cloud Identity of Google Workspace.

Met Secure LDAP kunt u Cloud Directory gebruiken als cloudgebaseerde LDAP-server voor verificatie, autorisatie en zoekacties in de directory. De LDAP-gebaseerde apps (zoals Atlassian Jira) en de IT-infrastructuur (zoals VPN-servers) die u koppelt aan de Secure LDAP-service, kunnen zich op locatie bevinden of op Infrastructure as a Service-platforms als Google Compute Engine, AWS of Azure.

U kunt Secure LDAP gebruiken om de voetafdruk van de traditionele directoryserver (waarbij de apps naar verschillende directoryservers wijzen) te verminderen, door uw apps alleen te laten wijzen naar Secure LDAP.

Bekijk de volgende video voor meer informatie over hoe u de toegang tot LDAP-gebaseerde apps en infrastructuur beheert in Google Workspace:

How to manage access to LDAP-based apps and infrastructure in G Suite

Aan de slag met de Secure LDAP-service

U stelt de Secure LDAP-service in en beheert deze in de Google-beheerdersconsole. U moet eerst LDAP-clients toevoegen aan de service (zoals OpenVPN, Atlassian Jira of FreeRadius), toegangsrechten configureren voor elke client en de clients koppelen aan de Secure LDAP-service. Daarna kunt u de service beheren in de Google Beheerdersconsole. U kunt bijvoorbeeld clients toevoegen en verwijderen of instellingen wijzigen.

Doe het volgende om aan de slag te gaan: