Hostinger: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.
Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Hostinger®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på Logga in överst på Hostinger-webbplatsen.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Hostinger och klicka sedan på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för Hostinger.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På fliken Domäner väljer du domännamnet som du vill verifiera med G Suite.
  2. Klicka på DNS-zonen för att hantera dina poster.

DNS Zone is selected on the Domains tab.

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. I DNS-zonredigeraren rullar du ned till TXT (Text) och klickar på Lägg till ny.

TXT (Text) section Add New + button.

2. Ange @ är lämna TTL-standardvärdet i fältet Värd.
    3. I fältet TXT-värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

Entries are complete on the TXT record fields and the Save button is active.

4. Klicka på Spara för att lägga till den nya TXT-posten.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya verifieringspost.

Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. I DNS-zonredigeraren rullar du ned till avsnittet CNAME (Alias) och klickar på Lägg till nytt.

The CNAME (Alias) records are shown in a table, and the Add New button below the table is selected.

2. I fältet Värd klistrar du in innehållet från delen Etikett/värd i CNAME-posten som finns i installationsguiden i steg 1.
    3. I fältet Pekar på anger du den långa strängen med text och siffror från delen Destination/mål av CNAME-posten som finns i installationsguiden från steg 1.
    4. I TTL-fältet lämnar du standardvärdet på ½-timme.

The Host, Points To, and TTL fields are completed and the Save button is selected.

5. Klicka på Spara.

Obs! Det kan ta upp till 72 timmar att uppdatera den här ändringen. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya verifieringspost.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.