Skapa en Cloud Search-administratörsroll för en utvecklare

Om du vill att en utvecklare ska hantera din tredjepartsintegration behöver de ett användarkonto i din organisation. Du kan sedan skapa en administratörsroll med Cloud Search-behörighet och tilldela utvecklaren denna roll.

1. Lägg till ett användarkonto för en utvecklare

Se Lägga till användare individuellt.

2. Skapa en Cloud Search-roll och tilldela den till utvecklaren

På administratörskonsolen tillåter Cloud Search-administratörsrollen enbart att utvecklaren ser informationen och enbart utför de uppgifter som hör till Cloud Search. Utvecklaren kan skapa, redigera och radera datakällor, identitetskällor och sökappar för Cloud Search. Läs mer om administratörsbehörigheter.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på Skapa en ny roll.
  4. Ange namn och beskrivning för rollen och klicka på Skapa.
  5. På fliken Behörigheter bredvid Tjänster följt av Cloud Search klickar du på Expandera .

6. Markera rutan för den behörighetsnivå du vill bevilja:

• Inställningar – beviljar behörighet till alla Cloud Search-inställningar på administratörskonsolen, inklusive datakällor, identitetskällor och sökappar.
    • Cloud Search-indexering – beviljar läs- och skrivbehörighet till Cloud Search-indexering.
    • Endast Cloud Search-indexering – beviljar skrivskyddad behörighet till Cloud Search-indexering.
  7. Klicka på Spara.
  8. Klicka på Tilldela administratörer på fliken Administratörer.
  9. Ange användarnamnet för utvecklaren som vill hantera datakällor.
  10. Klicka på Bekräfta tilldelning.