Veelgestelde vragen over Meet-interoperabiliteit

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de integratie van systemen voor videovergaderingen die niet van Google zijn met Google Meet.

Alles openen  |  Alles sluiten

Overzicht

Kan ik deelnemen aan Meet-videovergaderingen via systemen van derden?

Ja. Mensen in uw organisatie kunnen deelnemen aan Google Meet-videovergaderingen via:

• Zoomruimtes
  • Cisco Webex-apparaten
  • Andere op bepaalde standaarden (SIP/H.323) gebaseerde videovergadersystemen van derden via een Pexip-gateway, zoals:
Kan ik deelnemen aan Cisco Webex- en Zoom-videovergaderingen vanuit Google Meet?

Ja, mensen in uw organisatie kunnen deelnemen aan Cisco Webex- en Zoom-vergaderingen vanaf Google Meet-hardwareapparaten via ingebouwde interoperabiliteit. Deze functie is standaard ingeschakeld. Beheerders kunnen deze functie uitzetten in de Beheerdersconsole.

U kunt niet deelnemen aan Webex- of Zoom-vergaderingen vanaf de mobiele clients of webclients van Meet.

Gerelateerde onderwerpen

Voor beheerders:

Voor gebruikers:

Waar vind ik meer informatie over Pexip-interoperabiliteit?
Neem voor meer informatie over Meet-interoperabiliteit met Pexip contact op met uw Google-accountvertegenwoordiger.
Als u rechtstreeks contact wilt opnemen met Pexip, stuurt u een e-mail naar google@pexip.com.

Implementatie

Hoe kan ik interoperabiliteit aanzetten voor mijn organisatie?

Meet-hardwareapparaten kunnen zonder extra kosten deelnemen aan Webex- of Zoom-vergaderingen. Deze functie staat standaard aan. Zie Toestaan dat videovergaderservices van derden worden gebruikt op Meet-hardware voor meer informatie.

Als u Meet wilt gebruiken met andere systemen van derden, moet u de Pexip Infinity-gateway gebruiken. U kunt deze op locatie of als cloudservice uitvoeren. Bekijk meer informatie over hoe u interoperabiliteit instelt.

Kan ik de Pexip Infinity-gateway implementeren in Google Cloud?
Ja. De Pexip Infinity-gateway kan worden geïmplementeerd als beheerde service die wordt uitgevoerd in Google Cloud. Dit kan in de eigen Google Cloud-instantie van een bedrijf, op locatie of beide (hybride modus). Ga voor meer informatie over implementatieopties naar de Pexip-website.
Moet ik Pexip Infinity zelf implementeren en beheren?
Pexip en de resellers ervan kunnen u helpen de gateway te implementeren en gebruiken.
Ga voor meer informatie naar de Pexip-website.
Hoeveel kost het?

De mogelijkheid Meet-interoperabiliteit aan te zetten, is kosteloos inbegrepen bij alle betaalde Google Workspace-licenties.

Voor Pexip-systemen moet u nog steeds een licentie kopen bij Pexip of een Pexip-partner.

Als u meer informatie wilt over prijzen, kunt u Pexip e-mailen op google@pexip.com.

Met wie moet ik contact opnemen om aan de slag te kunnen gaan?

Neem contact op met uw Google-accountbeheerder om aan de slag te gaan.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Pexip via google@pexip.com.

Gebruikerservaring

Hoe plan ik een Webex- of Zoom-vergadering op een Google Meet-hardwareapparaat?

Als een gebruiker van Google Agenda in uw organisatie de eigenaar is van een afspraak die Zoom- of Webex-vergaderingsgegevens bevat, kan deze gebruiker de ruimte toevoegen waarin het Google Meet-hardwareapparaat staat. De vergadering komt dan in de agenda van de ruimte te staan.

Als de afspraak die Webex- of Zoom-vergaderingsgegevens bevat afkomstig is van buiten uw organisatie of uit een andere client dan Google Agenda, heeft de gebruiker mogelijk geen rechten om de ruimte rechtstreeks toe te voegen. In dit geval kunnen ze:

1. Dupliceer de afspraak in Google Agenda.
  2. Voeg de ruimte met de Google Meet-hardware toe aan de gedupliceerde afspraak.
  3. We raden u aan alle deelnemers te verwijderen uit de gedupliceerde afspraak, zodat ze niet meerdere uitnodigingen krijgen.

Ze kunnen ook een eigen vergadering maken om de vergaderruimte uit te nodigen en de Zoom-deelnamegegevens te knippen en plakken in de beschrijving van de afspraak (in plaats van een Meet-link toevoegen). Het Meet-hardwareapparaat moet de deelnamegegevens van Zoom herkennen en in de agenda weergeven.

Zie voor meer informatie Meet-hardware gebruiken om deel te nemen aan een Webex-vergadering of Meet-hardware gebruiken om deel te nemen aan een Zoom-vergadering.
Hoe kan ik deelnemen aan een ad-hocvergadering in Webex of Zoom?

Zo neemt u deel aan een vergadering die niet aan de agenda van de ruimte is toegevoegd:

1. Tik op de touchcontroller van het apparaat op Een vergadering zoeken.
  2. Selecteer Cisco Webex of Zoom in het dropdownmenu rechtsboven.
  3. Voer de code van de vergadering in en klik op Deelnemen.
  4. Vul het wachtwoord van de vergadering in als daarom wordt gevraagd.
Hoe kan ik een vergadering zo plannen dat deelnemers met systemen van derden kunnen deelnemen?

Als Meet-interoperabiliteit aanstaat voor uw organisatie, bevatten nieuwe agenda-afspraken en -uitnodigingen automatisch mogelijkheden voor Meet-videovergaderingen voor systemen van derden.

Hoe kunnen deelnemers deelnemen aan vergaderingen via systemen van derden?

Als Meet-interoperabiliteit aanstaat voor een organisatie, bevatten agenda-afspraken en -uitnodigingen automatisch deelname-instructies. Deze hangen af van hoe Meet-interoperabiliteit is geconfigureerd.

• Als lange vergadering-ID's worden gebruikt, kunnen deelnemers deelnemen met één keer tikken of door de code van de vergadering uit de agenda-afspraak of -uitnodiging in te voeren.
  • Als alleen korte vergadering-ID's worden gebruikt, kunnen deelnemers deelnemen door handmatig een code in te voeren die ze krijgen via een link in de agenda-afspraak of uitnodiging.

Bekijk meer informatie over hoe u deelneemt aan vergaderingen via systemen van derden.

Kan ik mijn scherm presenteren vanuit een systeem van derden en content bekijken die door anderen wordt gepresenteerd?
Ja. Als Meet-interoperabiliteit aanstaat voor uw organisatie, kunt u content presenteren via een systeem van derden en is deze zichtbaar voor alle deelnemers in de vergadering. U kunt ook content zien die door anderen wordt gedeeld.
U kunt uw scherm niet presenteren via een HDMI-verbinding vanaf apparaten met ingebouwde interoperabiliteit. U moet het scherm rechtstreeks in de vergadering presenteren vanaf een laptop.
Bekijk meer informatie over hoe u uw scherm presenteert in vergaderingen.
Werken systemen van derden ook met Jamboard?
Ja. Als Meet-interoperabiliteit aanstaat voor uw organisatie, worden Jam-sessies getoond als gedeelde content in systemen van derden. Bekijk meer informatie over hoe u Jamboard instelt voor videovergaderingen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.