Rapport över inloggningsförsök av användare

Säkerhetsöversikt

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Med rapporten över inloggningsförsök av användare kan du identifiera toppar i antalet misslyckade och misstänkta inloggningar på domänen. Du kan även visa statistik om de metoder för inloggningsfrågor som har använts.

I det här diagrammet kan du identifiera och undersöka försök att kapa användarkonton i organisationen.

Visa rapporten över inloggningsförsök av användare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Visa rapport nere till höger på panelen Inloggningsförsök av användare.

Försök till användarinloggningar – diagram

Detta diagram visar antalet försök till användarinloggningar över tid. Du kan anpassa diagrammet med hjälp av rullgardinsmenyerna ovanför diagrammet:

Filtrera Beskrivning

Inloggningsresultat: Allt, Misslyckat, Slutfört, Misstänkt

Allt – inkludera alla inloggningsförsök.
Misslyckat – inkludera enbart misslyckade inloggningsförsök.
Slutfört – inkludera enbart slutförda inloggningsförsök.
Misstänkt – inkludera enbart misstänkta inloggningsförsök.

Obs!

• Ett inloggningsförsök betraktas som misstänkt om det har ovanliga egenskaper – exempelvis om användaren loggar in från en okänd IP-adress.
  • Misstänkta inloggningsförsök är också slutförda.
Domän Välj domän för din rapport.
Datumintervall

Anpassa rapporten för att visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar) eller ange ett startdatum och slutdatum. Klicka på Tillämpa när du har angett datumintervallet.

Klicka på Exportera arbetsblad om du vill skapa ett kalkylark över datan i diagrammet. Ett kalkylark med motsvarande data som i diagrammet skapas och sparas i mappen Min enhet.

Jämför aktuell och historisk data

Jämför aktuell och historisk data genom att välja Percentil högst upp på menyn Statistisk analys (inte tillgängligt för alla diagram i säkerhetsöversikten). Du ser en överlagring på diagrammet som visar den 10:e, 50:e och 90:e percentilen med historisk data (180 dagar för huvuddelen av data och 30 dagar för Gmail-data). Ändra analysen genom att ändra överlagringslinjen via menyn uppe till höger om diagrammet.

Försök till användarinloggningar – tabell

Om du vill visa mer information om försök till användarinloggning på specifika datum klickar du på en datapunkt i diagrammet.

I tabellen längst ned på sidan visas tre olika flikar: ANVÄNDARE, INLOGGNINGSTYP och TYP AV FRÅGA. Olika uppgifter visas på varje flik, beroende på typen av diagram överst på sidan.

Misslyckade inloggningar

• ANVÄNDARE – listar användarna och det totala antalet misslyckade inloggningar som kopplats till varje användare under den valda tidsperioden.
  • INLOGGNINGSTYP – listar inloggningstyperna och det totala antalet misslyckade inloggningar som kopplats till varje inloggningstyp under den valda tidsperioden. Exempel på inloggningstyper är SAML, Exchange och Återautentisering.
  • TYP AV FRÅGA – listar typerna av fråga och det totala antalet misslyckade inloggningar som kopplats till varje typ av fråga under den valda tidsperioden. Exempel på typer av frågor är Google-meddelande, Lösenord, Engångslösenord offline, Inloggningsplats och Säkerhetsnyckel.

Misstänkta inloggningar

• ANVÄNDARE – listar användarna och det totala antalet misstänkta inloggningar som kopplats till varje användare under den valda tidsperioden.
  • INLOGGNINGSTYP – listar inloggningstyperna och det totala antalet misstänkta inloggningar som kopplats till varje inloggningstyp under den valda tidsperioden. Exempel på inloggningstyper är SAML, Exchange och Återautentisering.
  • TYP AV FRÅGA – listar typerna av fråga och det totala antalet misstänkta inloggningar som kopplats till varje typ av fråga under den valda tidsperioden. Exempel på typer av frågor är Google-meddelande, Lösenord, Engångslösenord offline, Inloggningsplats och Säkerhetsnyckel.

Slutförda inloggningar

• ANVÄNDARE – listar användarna och det totala antalet slutförda inloggningar som kopplats till varje användare under den valda tidsperioden.
  • INLOGGNINGSTYP – listar inloggningstyperna och det totala antalet slutförda inloggningar som kopplats till varje inloggningstyp under den valda tidsperioden. Exempel på inloggningstyper är SAML, Exchange och Återautentisering.
  • TYP AV FRÅGA – listar typerna av fråga och det totala antalet slutförda inloggningar som kopplats till varje typ av fråga under den valda tidsperioden. Exempel på typer av frågor är Google-meddelande, Lösenord, Engångslösenord offline, Inloggningsplats och Säkerhetsnyckel.