Aan de slag: Voice-installatiehandleiding voor beheerders

Voice instellen voor uw organisatie

Nadat uw organisatie zich heeft aangemeld voor Google Voice, kan uw team telefoonnummers krijgen voor gesprekken, sms-berichten en voicemails. Gebruikers kunnen hun nummer koppelen aan elk mobiel of vast nummer en Voice gebruiken op hun smartphone en computer.

Voordat u begint

Installatiestappen (aanbevolen)

1. Voice toevoegen aan Google Workspace
  2. Uw Voice-locaties toevoegen
  3. Voice-licenties toewijzen aan gebruikers
  4. Voice-nummers toewijzen aan gebruikers
  5. Support bieden aan uw Voice-gebruikers

Extra installatiestappen

Afhankelijk van uw organisatie moet u misschien extra installatiestappen uitvoeren.

• Zakelijke nummers overdragen: Als uw organisatie bestaande telefoonnummers heeft bij een andere provider, kunt u die nummers overdragen (verplaatsen) naar Google Voice.
  • Een bestaande Voice-gebruiker migreren naar een beheerd account: Voordat Google Voice voor Google Workspace beschikbaar was, konden mensen in de VS zich met hun werk- of schoolaccount aanmelden voor Google Voice. U kunt die onbeheerde accounts migreren naar beheerde accounts.
  • Een Voice-beheerdersrol toewijzen aan een teamlid: Als u iemand anders in uw organisatie Google Voice-taken wilt laten uitvoeren, bijvoorbeeld nummers toewijzen, VoIP-telefoons instellen of gebruikerslicenties beheren, geeft u diegene een beheerdersrol met Voice-rechten. Als u de Voice-beheerdersrol toewijst aan een gebruiker, kan deze ook gebruikerslicenties beheren voor andere Google-services.

Geavanceerde functies activeren

Met functies als belgroepen en automatische assistenten haalt u meer uit uw Google Voice-netwerk. Activeer deze functies na de eerste installatie om het maximale uit Voice voor Workspace te halen.

Opmerking: Voor sommige functies is een abonnement nodig. Zie Voice-functies vergelijken per abonnement voor meer informatie over welke functies beschikbaar zijn voor elk abonnementsniveau.

Google SIP Link gebruiken

Met Google SIP Link kunt u uw bestaande provider aan Google koppelen via een aantal gecertificeerde Session Border Controllers (SBC). Zo kunt u uw bestaande telecommunicatie-infrastructuur gebruiken en uw huidige provider zonder onderbrekingen blijven gebruiken.