Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Tilldela Voice-licenser till användare

Innan du tilldelar telefonnummer till personer i organisationen måste de ha en licens för Google Voice. Licensieringen är användarbaserad. När du har tilldelat Google Voice-licenser till användare visas de på sidan Användare i Google Voice.

Du kan tilldela licenser från sidan Användare. Du kommer åt användarens sida direkt från administratörspanelen eller via Google Voice-faktureringsinställningarna.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan en användares licens tilldelas.

Du är på steg 3 av 9

Alternativ 1: Tilldela licenser till enskilda användare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Användare.
  3. ​Bredvid Google Voice klickar du på Åtgärderföljt avHantera licenser.​
  4. Klicka på Tilldela licenser.
  5. På fliken Användare markerar du rutan bredvid varje användare som du vill tilldela en licens.
  6. Bredvid Skicka e-post till utvalda användare klickar du på Mer"" Tilldela licenser och väljer Google Voice.
  7. Klicka på Tilldela.

Alternativ 2: Tilldela licenser till alla användare i en CSV-fil

Innan du börjar: Skapa en CSV-fil (med kommaavgränsade värden) med den fullständiga e-postadressen för varje användare som du vill tilldela en licens till. Lägg till en adress per rad.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Användare.
  3. ​Bredvid Google Voice klickar du på Åtgärderföljt avHantera licenser.​
  4. Klicka på Tilldela licenser.
  5. Klicka på Massuppdatera användare på fliken Användare.
  6. Klicka på Bifoga CSV-fil.
  7. Markera filen och klicka på Ladda upp.

Alternativ 3: Tilldela licenser till alla användare i en organisationsenhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Användare.
  3. ​Bredvid Google Voice klickar du på Åtgärderföljt avHantera licenser.​
  4. Klicka på Tilldela licenser.
  5. Till vänster väljer du den organisation du vill tilldela licenser till. Du kan även söka efter en organisation i sökfältet.
  6. På fliken Användare markerar du rutan bredvid Namn.
  7. Bredvid Skicka e-post till utvalda användare klickar du på Mer""Tilldela licenser och väljer Google Voice.
  8. Klicka på Tilldela.

När du tilldelar licenser till en organisation får enbart användare i denna organisation en licens. Användare i underorganisationer får ingen licens.

Du kan även automatiskt tilldela Google Voice-licenser till nya användare i organisationen.

Nästa steg