Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Tilldela Voice-licenser till användare

Innan du tilldelar telefonnummer till personer i organisationen måste de ha en licens för Google Voice. Licensieringen är användarbaserad. När du har tilldelat Google Voice-licenser till användare visas de på sidan Användare i Google Voice.

Du kan tilldela licenser från sidan Användare. Du kommer åt användarens sida direkt från administratörspanelen eller via Google Voice-inställningarna för tjänsthantering.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan en användares licens tilldelas.

Alternativ 1: Tilldela licenser till enskilda användare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Markera rutan bredvid varje användare du vill tilldela en licens till.
  4. Högst upp klickar du på Tilldela licenser och väljer Google Voice.
  5. Klicka på Tilldela.

Alternativ 2: Tilldela licenser till alla användare i en CSV-fil

Innan du börjar: Skapa en CSV-fil (kommaseparerade värden) med den fullständiga e-postadressen till varje användare som du vill tilldela en licens till. Lägg till en adress per rad.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Massuppdatera användare högst upp.
  4. Klicka på Bifoga CSV-fil.
  5. Markera filen och klicka på Ladda upp.

Alternativ 3: Tilldela licenser till alla användare i en organisationsenhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Till vänster väljer du den organisation du vill tilldela licenser till. Du kan även söka efter en organisation i sökfältet.
  4. Markera rutan bredvid Namn.
  5. Högst upp klickar du på Tilldela licenser och väljer Google Voice.
  6. Klicka på Tilldela.

När du tilldelar licenser till en organisation får enbart användare i denna organisation en licens. Användare i underorganisationer får ingen licens.

Obs! Du kan även automatiskt tilldela Google Voice-licenser till nya användare i organisationen.