Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Tilldela Voice-licenser till användare

Innan du tilldelar telefonnummer till personer i organisationen måste de ha en licens för Google Voice. Licensieringen är användarbaserad.

Du är på steg 3 av 8

Välj hur du vill tilldela Voice-licenser

När du har tilldelat Google Voice-licenser till användare visas de på sidan Användare i Google Voice.

Tilldela licenser till enskilda användare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Hantera licenser bredvid Google Voice.
  4. På fliken Otilldelade användare tilldelar du licenser genom att markera rutan bredvid önskad användare.
  5. Bredvid Tilldela klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och väljer Google Voice.
  6. Klicka på Tilldela licenser.

De tilldelade användarna flyttar till fliken Tilldelade användare.

Tilldela licenser till alla användare i en CSV-fil

Innan du börjar: Skapa en CSV-fil (kommaseparerade värden) med den fullständiga e-postadressen till varje användare som du vill tilldela en licens till. Lägg till en adress per rad.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Hantera licenser bredvid Google Voice.
  4. Klicka på Välj fil bredvid Tilldela masslicenser till användarna på fliken Hantera licenser.
  5. Markera filen och klicka på Ladda upp.
Tilldela licenser till alla användare i en organisationsenhet
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Hantera licenser bredvid Google Voice.
  4. Klicka på Org högst upp på fliken Otilldelade användare.
  5. Till vänster väljer du den organisation du vill tilldela licenser till. Du kan även söka efter en organisation i sökfältet.

Skärmen Org visar hur många användare i organisationen som har och inte har licenser.

6. Bredvid Tilldela klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och väljer Google Voice.
  7. Klicka på Tilldela licenser.

När du tilldelar licenser till en organisation får enbart användare i denna organisation en licens. Användare i underorganisationer får ingen licens.

Du kan även automatiskt tilldela Google Voice-licenser till nya användare i organisationen.

Video: Tilldela licenser och nummer i Voice

Get started: Google Voice number and user provisioning

Nästa steg