Aan de slag: Voice-installatiehandleiding voor beheerders

Voice-licenties toewijzen aan gebruikers

Voordat u telefoonnummers kunt toewijzen aan mensen in uw organisatie, moeten deze mensen een Google Voice-licentie hebben. Licenties zijn gebruikersgebaseerd. Nadat u Google Voice-licenties aan gebruikers heeft toegewezen, worden deze gebruikers weergegeven op de pagina Google Voice-gebruikers.

U kunt licenties toewijzen op de pagina Gebruikers. U opent de pagina Gebruikers via het beheerdersdashboard of de servicebeheerinstellingen van Google Voice.

Opmerking: Het kan 24 uur duren voordat een gebruikerslicentie is toegewezen.

Optie 1: Licenties toewijzen aan individuele gebruikers

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Vink het vakje aan naast de gebruikers aan wie u een licentie wilt toewijzen.
  4. Klik bovenaan op Licenties toewijzen en selecteer Google Voice.
  5. Klik op Toewijzen.

Optie 2: Licenties toewijzen aan alle gebruikers in een csv-bestand

Voordat u begint: Maak een csv-bestand (door komma's gescheiden waarden) met het volledige e-mailadres van elke gebruiker die u een licentie wilt geven. Voer één adres per regel in.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik bovenaan op Gebruikers updaten in bulk.
  4. Klik op Csv-bestand bijvoegen.
  5. Selecteer het bestand en klik op Uploaden.

Optie 3: Licenties toewijzen aan alle gebruikers in een organisatie-eenheid

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Selecteer links de organisatie-eenheid waaraan u licenties wilt toewijzen. U kunt ook zoeken naar een organisatie-eenheid in het zoekvak.
  4. Vink het vakje aan naast Naam.
  5. Klik bovenaan op Licenties toewijzen en selecteer Google Voice.
  6. Klik op Toewijzen.

Als u licenties toewijst aan een organisatie-eenheid, krijgen alleen gebruikers in die organisatie-eenheid een licentie. Er wordt geen licentie toegewezen aan gebruikers in suborganisatie-eenheden.

Opmerking: U kunt Google Voice-licenties ook automatisch laten toewijzen aan nieuwe gebruikers in uw organisatie.