Så här fungerar Essentials-fakturering

Den här informationen gäller Google Workspace Essentials-utgåvan. Den gäller inte för Essentials-, Enterprise Essentials- eller Enterprise Essentials Plus-utgåvorna.

När du registrerar dig för Essentials debiterar vi din primära betalningsmetod i början av påföljande månad. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.

När betaltjänsten startar debiteras du enligt nedanstående.

Priser

Månadsbetalningarna startar efter den kostnadsfria testperioden. Vi debiterar din primära betalningsmetod i början av varje månad för antalet aktiva användare under föregående månad. Du betalar:

• Hela 8 USD för varje aktiv användare under en månad. Detta gäller även om användaren bara slutför en avgiftsbelagd aktivitet vid något tillfälle under månaden (exempelvis tittar på en fil den 25:e i månaden).
  • Hela 8 USD för varje aktiv användare om prenumerationen inte täcker en hel månad, exempelvis om du avslutar prenumerationen mitt i månaden.
  • Minst 8 USD för en månads tjänst, även om du inte har minst en aktiv användare under månaden.

Du faktureras för den tid (antal timmar) som organisationen hade tjänsten under föregående månad. En beräknad avgift för en del av en månad kan bli aktuell om du påbörjar eller avslutar den avgiftsbelagda tjänsten under faktureringsperioden.

Faktureringsvalutor

Du kan betala i din lokala valuta. Dina betalningar beräknas dock i amerikanska dollar. Beroende på växelkursen kan därmed din betalning variera från månad till månad även om du har samma antal aktiva användare.

Molnlagring

• Upp till 2 TB gemensamt lagringsutrymme i molnet som delas av alla i organisationen.
  • För varje ny användare du lägger till får du 100 GB lagringsutrymme i poolen, upp till 2 TB.

Aktiva användare och användning av lagringsutrymme

Vad är definitionen av en aktiv användare?

En aktiv användare är en person som läggs till på kontot och som deltar i minst en debiterad aktivitet minst en gång under månaden. Andra användare, oavsett om de är i eller utanför organisationen, räknas inte som aktiva användare.

Betalaktiviteter inkluderar, men är inte strikt begränsade till att:

• visa, öppna, skriva ut eller förhandsgranska en Drive-fil
  • ladda ned en Drive-fil
  • ändra innehållet i Drive, inklusive att:
    • ladda upp filer
    • skapa, kopiera, byta namn på, ta bort eller flytta filer
    • lägga till filer i Min enhet
  • dela Drive-filer eller ändra delningsbehörigheter
  • hantera medlemskap för en delad enhet
  • synkronisera filer som har ändrats.
  • anordna eller delta i ett videomöte eller en livestream med Google Meet
  • skicka ett chattmeddelande till ett rum eller en person med Google Chat.

Avgiften för aktiva användare gäller personen som gör något med en Drive-fil, inte filens ägare. Om en annan person än ägaren uppdaterar en fil debiteras ägaren också som en aktiv användare när filen synkroniseras.

Vissa användaråtgärder utlöser inte en avgift för aktiv användare. Dessa avgiftsfria aktiviteter inkluderar, men är inte strikt begränsade till:

• Sökaktiviteter:
    • Användarna kan bläddra bland, söka, sortera eller filtrera filer utan avgifter.
    • De kan även se panelen Visa detaljer eller se vem en fil delas med.
  • Synkronisering av filer som inte har ändrats
  • Ändring av Drive-inställningar
  • Åtkomst till filer av användare utanför organisationen
  • Gå med i ett videomöte eller en livestream om användaren finns utanför organisationen eller om användaren inte har Essentials
  • Ta emot eller visa chattmeddelanden från Google Chat
Vilket lagringsutrymme räknas in i min gräns?

Din användning av lagringsutrymme är det totala antalet GB av Drive-innehåll för alla användare i organisationen.

Filer som ingår i ditt lagringsutrymme:

• Alla filer som inte finns i Googles dokumentredigerare, till exempel foton, videor, ljudfiler, PDF-filer och Microsoft Office-filer, inklusive filer på delade enheter som inte finns i Googles dokumentredigerare
  • Filer i användarnas papperskorg
  • Filer som ägs av avstängda användare
  • Filer som är spärrade i Google Arkiv (enbart domänverifierade kunder)

Filer som är uteslutna från användningen av lagringsutrymme:

• Drive-mappar
  • Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär, Teckningar, Sites och Mina kartor

Faktureringsexempel

Låt säga att din organisation har tre användare: A, B och C. Här är ett exempel på hur din månadsavgift för Essentials kan se ut för en månad med 30 dagar.

Aktiva användare
Användare Aktivitet Aktiv användare? Avgift Kommentar
A Har redigerat ett Google-dokument dagligen Ja 8 USD
B Bytte namn på en fil en gång, den 25:e dagen i månaden Ja 8 USD För en aktiv användare är avgiften alltid 8 USD per månad, även om användaraktiviteten ägde rum efter den 1:a i månaden.
C Ändrade flera Drive-inställningar Nej Inte tillämpligt Ändringar av Drive-inställningar gör inte att en användare räknas som aktiv.
Total avgift

Den totala avgiften för organisationen för månaden är 16,00 USD för aktiva användare (2 × 8).

Även om du betalar i en annan valuta än USD beräknas din avgift i USD. Din faktiska avgift beror på aktuell växelkurs.

Låt säga att du betalar i euro och växelkursen är 1 USD = 0,85 EUR. Din avgift beräknas till 16,00 USD. Du debiteras 13,60 EUR.

Minska antalet användare och avsluta prenumerationen

Om du ändrar användare eller prenumerationer i Essentials beror faktureringsreglerna på kundtyp och vilken åtgärd du vidtar.

Ta bort användarens licens (domänverifierad kund)

Om du tar bort en användares Essentials-licens under en viss månad och användaren haft aktivitet som gjort att han eller hon räknades som en aktiv användare för månaden debiteras du 8 USD för användaren denna månad. Därefter debiteras du ingen användaravgift för denna användare. Om användaren har lagringsutrymme fortsätter det att räknas in i ditt lagringsutrymme även efter att du har tagit bort användarens Essentials-licens. Läs mer om vad som händer med en borttagen användares konto och data.

Radera en användare (domänverifierad kund)

Om du tar bort en Essentials-användare under en viss månad och användaren haft aktivitet som gjort att han eller hon räknades som en aktiv användare för månaden debiteras du 8 USD för användaren denna månad. Därefter debiteras du ingen användaravgift för denna användare. Läs mer om vad som händer med en borttagen användares konto och data.

Ta bort en användare från ett team (e-postverifierad kund)

Om du tar bort en användare från ett team under en viss månad och användaren haft aktivitet som gjort att han eller hon räknades som en aktiv användare för månaden debiteras du 8 USD för användaren denna månad. Därefter debiteras du ingen användaravgift för denna användare. Om användaren har data på en delad enhet fortsätter den att räknas in i lagringsutrymmet även efter att du tagit bort användaren om du inte raderar data eller användaren flyttar den till sitt personliga konto. Läs mer om vad som händer med en borttagen användares konto och data

Avsluta Essentials (alla kunder)

Om du avslutar prenumerationen på Essentials under en månad debiteras du 8 USD per aktiv användare under månaden. Därefter debiteras du inte.