De zichtbaarheid van groepen en berichten beperken

Als beheerder kunt u bepalen wie berichten ziet die zijn verzonden naar groepen in uw organisatie. U kunt ook zichtbaarheidsopties instellen, zodat alleen leden van een groep het volgende kunnen doen:

• Contact opnemen met eigenaren
  • Leden bekijken, toevoegen, uitnodigen en goedkeuren
  • Deelnemen aan de groep
  • Berichten posten in de groep

Groepszichtbaarheid instellen in de beheerdersconsole

U kunt het zichtbaarheidsniveau instellen wanneer u groepen maakt in de beheerdersconsole.

De zichtbaarheid van bestaande groepen in Google Discussiegroepen instellen

Voor deze functie moet Google Groups for Business worden ingeschakeld.

Ga als volgt te werk om de zichtbaarheidsopties van bestaande groepen in Google Discussiegroepen in te stellen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Discussiegroepen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Discussiegroepen te zien.

3. Plaats de muisaanwijzer op een groep en klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen. U wordt naar de rechtenpagina van de groep in de Groups for Business-service gestuurd.
  5. Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen onder Basisrechten en Toegangsrechten in het menu aan de linkerkant.

De groepszichtbaarheid instellen met API's

Wanneer u een groep maakt met de Directory API, is de optie Onderwerpen bekijken standaard ingesteld op Alle groepsleden. Als u de zichtbaarheidsinstellingen wilt bekijken en updaten, gebruikt u de Directory API en de Groups Settings API of de tool van derden Google Apps Manager (GAM).

Zie GitHub voor voorbeeldscripts die u kunt aanpassen.