Spåra användningen av rum och resurser i Google Kalender

Se användningen av rum och resurser i Google Kalender i en snabb och enkel överblick. Översikten Statistik för rum ger dig mått för att analysera hur din organisation använder utrymme. Använd denna information för att planera så att du kan spara tid och sänka kostnaderna.

Insikter du får från översikten

Översikten hjälper till att svara på frågor som:

• Vilka är dina mest populära rum?
  • Är dina rum underutnyttjade eller överutnyttjade?
  • Vilka rumsstorlekar är mest populära?
  • Vilken utrustning gör att rum blir mer använda?
  • Vilka är de bästa tiderna att planera in reparationer och underhållsarbete?

Innan du börjar

• Använd ett strukturerat format för rum. Endast mått för strukturerade resurser visas i statistiköversikten för rum.

Mer information finns i Använda strukturerade resurser i Google Kalender.

• Ställ in kategorin för rum på Mötesplats. Detta krävs för att visa mätvärden i statistiköversikten för rum.
  • Ställ in tidszonen för varje rum. Uppdatera den lokala tidszonen så att översikten visar data korrekt.
  • Aktivera identifiering av beläggning i rum med Meet-maskinvara.
    Mer information finns i Aktivera beläggningsidentifiering.

Ställ in tidszoner

Det finns två sätt att uppdatera tidszonen för dina resurser: massuppdatering med ett API eller en och en i Google Kalender.

Använd API för massuppdateringar

Mer information finns i Calendar API.

Ange individuellt i Google Kalender

Du måste vara inloggad som Avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga in med administratörskontot och öppna Google Kalender
  2. I fältet till vänster pekar du på Andra kalendrar.
  3. Klicka på Lägg till följt av Bläddra bland resurser.
  4. Bredvid resursen du vill lägga till klicka på nedåtpil och markerar rutan. Resursen visas nu i listan Inställningar för min kalender.
  5. Från Inställningar för min kalender klickar du på resursen för att öppna inställningsalternativen.
  6. I Kalenderinställningar klickar du på nedåtpilen under Tidszon och väljer rätt tidszon från listan.

Öppna översikten

Behörigheter för rumsstatistik krävs för att visa översikten.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurserföljt avRumsstatistik.
Tips! Du kan även söka efter Statistiköversikt för rum.

Ändra översiktens omfattning och tidsram

Du kan ställa in ett filter i översikten för att visa ett visst rum, en byggnad, våning, kapacitet eller funktion. Du kan även ändra tidsperioden som visas. Ange till exempel ett veckodagsfilter om du vill se data för veckodagar och inte för lördag och söndag.

Kontrollen för filter och datumintervall visas längst upp i översikten. Datumintervallet finns längst till höger och översikten till vänster.

Om du vill ställa in ett filter klickar du på Lägg till ett filter , gör dina val och klickar på Använd. Dina ändringar visas omedelbart.

Om du vill ställa in datumintervallet klickar du på det befintliga datumintervallet för att öppna kontrollerna. Välj ett nytt datumintervall och klicka sedan på Använd för att uppdatera rapporten.

Anmärkningar:

• Håll muspekaren över Om detta diagram i det övre hörnet för att se viktig information för respektive diagram.
  • Det kan ta minst 24 timmar innan data om rumsbokning visas i översikten.
  • Om du bokar en resurs för ett datum som redan infallit registreras det inte i översikten. Om dagens datum exempelvis är 27 december 2021 och du bokar en resurs för 27 december 2021, ignoreras bokningen i översikten.

Ladda ned översiktsdata för analys

Administratörer vill kanske visa översiktsdata i ett kalkylarks- eller tabellformat för vidare analys. Ladda ned boknings- och beläggningsgrader för rum genom att klicka på Ladda ned längst upp till höger om översikten Insikter.

Data exporteras till en CSV-fil från översikten. Den visar den aktuella vy du ställt in med alternativet för filter och dataintervall som valts i översikten. Innan du laddar ned data ska du ange alternativen för de resurser och tidsramar du vill studera.

Identifiering av maskinvara och beläggning i Google Meet

Om organisationen använder Google Meet-maskinvara och har enheter som stöder beläggningsidentifiering kan du se ytterligare diagram i Statistiköversikt för rum som hjälper dig att fatta beslut om rumsplanering. Mer information finns i Spåra maskinvara och rumsanvändning för Meet.