Återkalla administratörsbehörigheter för G Suite

Du kan återkalla en användares administratörsbehörighet utan att radera användarkontot. När du återkallar alla administratörsbehörigheter återställs kontot till ett vanligt användarkonto. Personen kan fortfarande använda Gmail och sina andra G Suite-tjänster, men har inte åtkomst till administratörskonsolen.

Du kan även ändra administratörens roll istället för att återkalla åtkomsten. Detta begränsar uppgifterna som administratören kan utföra på Googles administratörskonsol.

Om du vill ta bort ett administratörskonto permanent (exempelvis om en medarbetare lämnar företaget eller du har skapat ett separat administratörskonto för en användare), stänger du först av och tar sedan bort kontot.

Återkalla administratörsbehörighet utan att ta bort användarkonto

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på användarens namn (den administratör vars behörighet du vill återkalla) så att kontosidan öppnas.
  4. Klicka på Administratörsroller och behörigheter.
    Tips! Om du vill se vilka behörigheter som ges för användarens nuvarande roller klickar du på Visa behörigheter.
  5. Klicka på Hantera roller.
  6. Avmarkera rutan bredvid den roll du vill återkalla.
    (Om användaren har fler än en tilldelad roll kan du även klicka på rutan Roller högst upp så att den är avmarkerad).
  7. Klicka på Uppdatera roller.
    Du ser ett bekräftelsemeddelande om att rollen har återkallats.

Relaterade ämnen