Een beheerdersaccount verwijderen

Als een beheerder uw organisatie verlaat, volgt u deze best practices om het beheerdersaccount te verwijderen en uw Google Workspace-account beveiligd te houden.

Als gebruikers een beheerdersaccount en een apart gebruikersaccount hebben, kunt u ervoor kiezen alleen het beheerdersaccount te verwijderen. Als de persoon uw organisatie verlaat, verwijdert u beide accounts. Bekijk hoe u beheerdersrechten intrekt.

Een beheerdersaccount verwijderen

Dit zijn de aanbevolen stappen om een beheerdersaccount te verwijderen en het Google Workspace-account van uw organisatie beveiligd te houden:

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Schort het beheerdersaccount van de gebruiker op.
    Als het account is opgeschort, heeft de gebruiker geen toegang tot de Beheerdersconsole en Google-services.
  2. Voordat u het account verwijdert, volgt u de best practices om de gegevens beveiligd te houden.
  3. (Optioneel) Bekijk in de Google Beheerdersconsole het Beheerdersrapport in de categorie Controle en filter op de naam van de beheerder om te zien of er ongeautoriseerde acties zijn uitgevoerd in het account. Meer informatie
  4. Verwijder de beheerdersrol voor de gebruiker.
  5. Volg de stappen om het account van de gebruiker te verwijderen uit uw organisatie.

Opmerking voor hoofdbeheerdersaccounts

Als u het account van een gebruiker verwijdert zonder de hoofdbeheerdersrol in te trekken, staat in de instelling Hoofdbeheerdersrollen > Lijst met beheerders bij het oude account de waarde Ongedefinieerd.

Zo verwijdert u ongedefinieerde rollen:

1. Klik op Toewijzingen beheren.
  2. Klik op Verwijderde accounts verwijderen uit de rol.