Groepsgegevens updaten

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u de gegevens van elke groep in uw organisatie updaten, ook groepen die u niet zelf heeft gemaakt.U kunt onder andere groepsnamen, e-mailadressen, beschrijvingen, aliassen, leden en toegangsinstellingen updaten.

Waar kan ik dit doen?U kunt veel groepsinstellingen updaten in zowel de Beheerdersconsole als Google Groepen. In Google Groepen kunt u ook aanvullende opties instellen, zoals voor gemodereerde gesprekken of gezamenlijke inboxen.

De naam van een groep wijzigen

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik links op Groepsnaam wijzigen.
  5. Vul een nieuwe naam in.
  6. Klik op Opslaan.

Het e-mailadres, de beschrijving of de alias van een groep wijzigen

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik op Groepsgegevens.
  5. Als u groepsgegevens wilt bewerken, klikt u rechtsboven (naast Groepsgegevens of Aliassen) op Bewerken .
    Als u het e-mailadres van een groep wijzigt in de Beheerdersconsole, wordt het oude adres toegevoegd als e-mailalias. Vind meer informatie over hoe u e-mailaliassen bewerkt
    Opmerking: Als u de melding 'Dit e-mailadres is al in gebruik' krijgt voor een voorgesteld groepsmailadres dat niet is toegewezen aan een gebruikersaccount, wordt het adres misschien gebruikt voor een bezoekerssessie. Vraag de bezoeker of Google Workspace-support de bezoekerssessie te verwijderen om dit conflict op te lossen.

Meer instellingen updaten in Google Groepen

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

In Google Groepen kunt u de volgende instellingen updaten. Veel van deze instellingen zijn niet beschikbaar in de Beheerdersconsole:

• Algemeen: Groepsnaam, e-maildres en andere algemene instellingen die u kunt instellen in de Beheerdersconsole. Daarnaast kunt u functies instellen als een welkomstbericht, of van de groep een gezamenlijke inbox maken.
  • Privacy van leden: Welke persoonlijke identificatie leden moeten opgeven en die worden weergegeven, en wie contact kan opnemen met groepseigenaren.
  • Postingbeleid: Onder andere wie bestanden kan posten of bijvoegen, een standaard afzendadres voor de groep toevoegen, instellen of berichten worden gemodereerd en postbeperkingen instellen voor nieuwe leden.
  • E-mailopties: Onder andere een e-mailvoettekst toevoegen voor berichten die vanuit de groep worden verstuurd en automatische antwoorden op binnenkomende berichten.
  • Ledenmoderatie: Instellen wie leden kan toevoegen of verwijderen, aangepaste rollen of rechten maken voor de groep.

Ga naar De instellingen van een groep updaten voor meer informatie.

Als u het e-mailadres van een groep wijzigt in Google Groepen, wordt het oude adres niet toegevoegd als e-mailalias.

Toegangsinstellingen wijzigen

De Beheerdersconsole gebruiken

Als beheerder kunt u toegangsinstellingen voor groepen bewerken in de Beheerdersconsole. Met toegangsinstellingen bepaalt u wat groepsleden in een groep kunnen doen, gebaseerd op hun rol en de opties voor delen van uw organisatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik op Toegangsinstellingen om de instellingen voor groepsleden te controleren.
  5. Scroll omlaag om te controleren wie er lid kan worden van de groep en of externe leden zijn toegestaan.
  6. Klik rechtsboven in het gedeelte Toegangstype op Bewerken .
  7. Kies een toegangstype voor de groep: Openbaar, Team, Alleen aankondigingen of Beperkt.
    Elk type bevat vooraf ingestelde rechten voor groepseigenaren, -beheerders en -leden. Ook is vooraf ingesteld of de groep openbaar is voor de hele organisatie of mensen van buiten de organisatie.
  8. (Optioneel) Als u de toegangsinstellingen wilt aanpassen, klikt u op de cellen in de tabel om een optie te selecteren of deselecteren. Als u opties aanpast, wordt het toegangstype van de groep gewijzigd in Aangepast.
    Bekijk de volgende tabel voor beschrijvingen van de instellingen:

Instelling

Beschrijving

Toegangsinstellingen

Bepaal wat mensen in de groep kunnen doen. U kunt ook op rollen gebaseerde rechten instellen voor de groep in Google Groepen op groups.google.com. Bekijk meer informatie over groepsrollen.

De categorie Extern bevat iedereen buiten uw organisatie. Externe mensen kunnen groepsleden of niet-leden zijn.

• Wie kan contact opnemen met groepseigenaren: Bepaalt wie groepseigenaren rechtstreeks kan e-mailen.
    • Wie kan gesprekken bekijken: Hiermee geeft u op wie gesprekken kan bekijken die in de groep zijn gepost. Niet-leden buiten uw organisatie (Extern) kunnen alleen gesprekken bekijken als de opties voor delen voor Google Groepen voor bedrijven zijn ingesteld op Openbaar op internet.
    • Wie kan posten: Geeft aan wie berichten in de groep kan publiceren.
    • Wie kan leden bekijken: geeft aan wie groepsleden kan zien.
    • Wie kan deelnemen aan de groep: Geeft aan wie mensen kan toevoegen, mensen kan uitnodigen en verzoeken voor de groep kan goedkeuren.

Wie aan de groep mag deelnemen

Kies hoe u mensen aan de groep wilt toevoegen

• Iedereen in de organisatie mag vragen: Mensen in de organisatie moeten eerst om toegang vragen en worden goedgekeurd voordat ze lid kunnen worden van de groep
    • Iedereen in de organisatie mag lid worden: Mensen in de organisatie kunnen zichzelf rechtstreeks aan de groep toevoegen
    • Alleen uitgenodigde gebruikers: Mensen kunnen alleen lid worden van de groep als ze zijn uitgenodigd

Leden van buiten uw organisatie toestaan

Schakel deze instelling uit om te voorkomen dat externe gebruikers worden toegevoegd aan de groep. U kunt dit ook aanzetten om externe mensen in de groep toe te staan.

Als u beheerder bent, kunt u altijd externen toevoegen aan groepen in de Google Beheerdersconsole, ongeacht de instelling voor externe leden.

9. Klik op Opslaan.