Eigendom van een site in de klassieke versie van Sites overzetten

Dit artikel geldt voor de klassieke versie van Google Sites (hierbij staat rechtsboven niet de knop Publiceren). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Als iemand in uw organisatie een site maakt in de klassieke versie van Google Sites, is hij de eigenaar van de site. De site blijft gekoppeld aan het domein waarin deze is gemaakt. Daarom hebben u en de andere beheerders van het domein dezelfde rechten als de eigenaar en kunt u het eigendom en de deelopties van de site wijzigen. Als een gebruiker bijvoorbeeld uw organisatie verlaat, kunt u het eigendom van alle sites waarvan deze de eigenaar was, overzetten naar een andere gebruiker.

Eigendom van een site overzetten

1. Open de site.
  2. Klik bovenaan op Instellingen  and thenDelen en rechten.
  3. Voer onder Mensen uitnodigen het e-mailadres van de nieuwe eigenaar in.
  4. Klik naast het adres op de pijl-omlaag and then Is eigenaar.
  5. Zorg dat het vakje is aangevinkt voor Mensen op de hoogte brengen. De nieuwe eigenaar krijgt een e-mailmelding.
  6. (Optioneel) Klik op Bericht toevoegen om een persoonlijk bericht voor de nieuwe eigenaar toe te voegen.
  7. Klik op Verzenden.