Gmail instellen met een e-mailclient van derden

Uw gebruikers willen mogelijk e-mails sturen en ontvangen via een andere e-mailclient, zoals Microsoft Outlook of Apple Mail. In dit artikel lezen beheerders en gebruikers hoe ze Gmail kunnen instellen met een andere e-mailclient.

Vanaf het najaar van 2024 bieden Google Workspace-accounts geen ondersteuning meer voor minder goed beveiligde apps, apps van derden en apparaten die u vragen om in te loggen op uw Google-account met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar Google Workspace-updates voor de exacte datums. Je moet OAuth gebruiken om toegang te krijgen tot apps. Bekijk de informatie in Overstap van minder goed beveiligde apps naar OAuth om u voor te bereiden op deze wijziging.

Aanbevolen e-mailclients

We raden u aan Gmail alleen te gebruiken met e-mailclients van derden die OAuth ondersteunen.Met OAuth kunnen apps en websites uw Google-accountgegevens delen zonder dat u uw gebruikersnaam of wachtwoord hoeft op te geven. E-mailclients die OAuth gebruiken, houden uw Gmail-account veiliger.

OAuth wordt ondersteund in de nieuwste versies van Outlook, Apple Mail en Samsung Mail. Als u niet zeker weet of OAuth wordt ondersteund door uw e-mailclient, neemt u contact op met technische support of bekijkt u de helpdocumentatie van de client.Meer informatie over OAuth

We raden u aan de nieuwste versie te gebruiken van:

Belangrijk: Uw supportabonnement bevat mogelijk geen support voor producten van derden. U moet dan contact opnemen met support van de e-mail-app van derden.

Voordat u begint: IMAP inschakelen in de Beheerdersconsole

Als u wilt dat uw gebruikers Gmail kunnen synchroniseren met e-mailclients van derden, schakelt u IMAP in de Beheerdersconsole in door de stappen te volgen in POP en IMAP in- en uitschakelen voor gebruikers.

Gmail instellen met Microsoft Outlook

In deze versies van Outlook wordt OAuth ondersteund:

• Outlook vanuit Microsoft 365 (desktopversie)
  • Outlook 2019
  • Outlook 2016

Controleer welke versie van Outlook u heeft.

Opmerkingen:

• OAuth wordt niet ondersteund in de versie van Outlook 2016 met Windows Installer (MSI).
  • Als u uw Gmail-account koppelt aan Outlook, krijgt u wellicht een waarschuwingsbericht in uw inbox waarin staat dat er een nieuwe inlogpoging is gedetecteerd. Dit is verwacht gedrag.

Gmail instellen met Outlook op een pc

Als u Outlook op een pc gebruikt, volgt u de stappen in Een Gmail-account toevoegen aan Outlook voor Windows op de supportsite van Microsoft Office.

Gmail instellen met Outlook op een Mac

Als u Outlook op een Mac gebruikt, volgt u de stappen in Een Gmail-account toevoegen aan Outlook voor Mac op de supportsite van Microsoft Office.

Gmail instellen met Apple Mail

Gmail instellen met de mobiele Mail-app

Als u Mail op een mobiel apparaat gebruikt, volgt u de stappen in Een e-mailaccount toevoegen aan uw iPhone, iPad of iPod touch op de supportsite van Apple.

Belangrijk: Als u wordt gevraagd uw e-mailprovider te selecteren, selecteert u de optie Google.

Gmail instellen met Mail op een Mac

Volg deze stappen om Gmail in te stellen op een Mac met Apple Mail 9.3 of hoger.

Belangrijk: Als u een Apple Mail-versie ouder dan 9.3 gebruikt, volgt u de stappen in Gmail instellen met andere e-mailclients.

1. Open Apple Mail op uw computer.
  2. Klik op Mail (E-mail) and then Add Account (Account toevoegen).
  3. Selecteer de optie Google en klik op Continue (Doorgaan):

4. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Open Safari (Safari openen) om Google de verificatie te laten voltooien:

5. Vul uw e-mailadres van Google Workspace Gmail in het venster Inloggen van Google in en klik op Volgende:

6. Vul uw wachtwoord in het venster Welkom van Google in en klik op Volgende. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Toestaan om rechten voor uw account te geven.
  7. Vink het vakje aan voor Mail in Select the apps you want to use with this account (Selecteer de apps die u wilt gebruiken met dit account) en klik op Done (Gereed):

Gmail instellen met oudere versies van Outlook en andere clients

Belangrijk: We raden u aan Gmail alleen te gebruiken met e-mailclients die OAuth ondersteunen. Uw Google-account is minder veilig als het is gekoppeld aan e-mailclients die OAuth niet ondersteunen.

Als u Gmail moet gebruiken met oudere versies van Outlook of andere e-mailclients die OAuth niet ondersteunen, volgt u de stappen in dit gedeelte.

Dit zijn voorbeelden van e-mailclients die OAuth niet ondersteunen:

• Outlook-versies ouder dan Outlook 2016
  • Apple iOS Mail-versies ouder dan Mail 8.3
  • Apple Mail-versies ouder dan Mail 9.3

Alles openen   |   Alles sluiten

Stap 1: Minder goed beveiligde apps aanzetten

Als u eerdere versies van Outlook en andere e-mailclients wilt gebruiken die OAuth niet ondersteunen, schakelt u 'Minder goed beveiligde apps' in:

Belangrijk: Google schakelt de toegang voor minder goed beveiligde apps uit voor Google Workspace-accounts. Nieuwe gebruikers kunnen Gmail dan alleen gebruiken met e-mailclients die OAuth ondersteunen.

Stap 2: App-wachtwoorden maken en gebruiken

Deze stap hoeft alleen te worden uitgevoerd door gebruikers die met verificatie in twee stappen inloggen bij een e-mailclient die geen verificatiecodes accepteert. Deze gebruikers moeten een app-specifiek wachtwoord gebruiken om toegang te krijgen tot de e-mailclient.
Stap 3: IMAP in Gmail aanzetten

Vraag uw gebruikers IMAP aan te zeten in hun Gmail-account:

1. Klik rechtsboven in Gmail op Instellingen  and thenAlle instellingen bekijken.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.
  3. Selecteer in het gedeelte IMAP-toegang de optie IMAP inschakelen.
  4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Stap 4: Gmail instellen met de oudere versie van Outlook

Belangrijk:

• De e-mailadressen en domeinen die in deze stappen worden gebruikt, zijn voorbeelden. Vervang ze door uw eigen e-mailadressen en domeinen.
  • Deze stappen en screenshots gelden voor oudere versies van Outlook, maar u kunt deze stappen ook gebruiken met andere e-mailclients.
  • Meer informatie over de instellingen om Gmail te synchroniseren met een andere e-mailclient.
  1. Klik op Account toevoegen:

2. Selecteer de optie Handmatige instelling of extra servertypen en klik op Volgende:

3. Selecteer de optie POP of IMAP en klik op Volgende:

4. Voer in het venster Account toevoegen de volgende waarden in:
    • Uw naam: De naam die u gebruikt met uw Google Workspace Gmail-account
    • E-mailadres: Uw Google Workspace Gmail-adres
    • Accounttype: IMAP
    • Server voor inkomende e-mail: imap.gmail.com
    • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.gmail.com
    • Gebruikersnaam: Uw Google Workspace Gmail-adres
    • Wachtwoord: Uw Google Workspace Gmail-wachtwoord

Klik vervolgens op Meer instellingen…

5. Vul bij Internet-e-mailinstellingen de volgende waarden in op het tabblad Algemeen:
    • E-mailaccount: Uw Google Workspace Gmail-adres
    • (Optioneel) Organisatie: de naam van uw bedrijf of school
    • (Optioneel) Antwoord-e-mailadres: een antwoord-e-mailadres, als dit anders is dan uw e-mailadres

Klik vervolgens op het tabblad Server voor uitgaande e-mail.

6. Doe het volgende op het tabblad Server voor uitgaande e-mail:
    • Vink het vakje aan voor Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.
    • Selecteer de optie Gebruik dezelfde instellingen als mijn server voor inkomende e-mails.

Klik vervolgens op het tabblad Geavanceerd.

7. Voer deze waarden in op het tabblad Geavanceerd:
    • Server voor Inkomende e-mail (IMAP): 993
      • Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL
    • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): 587
      • Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: TLS

Opmerking: Als u het type versleutelde verbinding voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) wijzigt in SSL, moet u 465 invoeren in het veld Server voor uitgaande e-mail (SMTP) (in plaats van 587).

Klik vervolgens op OK.

Outlook test de instellingen en laat u een bericht zien als het account correct is ingesteld: