Nieuwe services standaard in- of uitschakelen

Als Google een nieuwe service toevoegt in de Google Beheerdersconsole, kunt u als beheerder de service automatisch laten inschakelen voor al uw gebruikers. U kunt nieuwe services ook eerst uitgeschakeld laten, zodat u kunt bepalen wanneer u ze inschakelt voor uw gebruikers.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Accountinstellingenand thenVoorkeuren.
  3. Klik in het gedeelte Releasevoorkeuren op Nieuwe producten.
  4. Selecteer een optie:
    • Ingeschakeld bij vrijgeven: Alle gebruikers hebben meteen toegang tot nieuwe producten en services.
      Opmerking: U kunt de toegang in- of uitschakelen voor een organisatie-eenheid of groep gebruikers.
    • Uitgeschakeld bij vrijgeven: Gebruikers kunnen nieuwe producten en services alleen gebruiken als u ze inschakelt.
  5. Klik onderaan op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voor deze wijziging wordt doorgevoerd.

Opmerking: De instelling Nieuwe producten geldt alleen voor nieuwe Google-producten, niet als er aan bestaande Google-producten een nieuwe instelling wordt toegevoegd om ze in of uit te schakelen. De Essentials-versie bevat daarnaast niet alle kernservices van Google Workspace en er is geen garantie dat er in de toekomst nieuwe services worden toegevoegd aan deze versie.