Nieuwe services standaard aan- of uitzetten

Als Google een nieuwe service toevoegt in de Google Beheerdersconsole, kunt u als beheerder de service automatisch aanzetten voor al uw gebruikers. U kunt nieuwe services ook eerst uit laten staan en zelf bepalen of en wanneer u ze aanzet voor uw gebruikers.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenVoorkeuren.
  3. Klik in het gedeelte Releasevoorkeuren op Nieuwe producten.
  4. Selecteer een optie:
    • Staat aan bij vrijgeven: Alle gebruikers hebben meteen toegang tot nieuwe producten en services.
      Opmerking: U kunt de toegang aan- of uitzetten voor een organisatie-eenheid of groep gebruikers.
    • Staat uit bij vrijgeven: Gebruikers kunnen nieuwe producten en services alleen gebruiken als u ze aanzet.
  5. Klik onderaan op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Opmerking: De instelling Nieuwe producten geldt alleen voor nieuwe Google-producten, niet als er aan bestaande Google-producten een nieuwe instelling wordt toegevoegd om ze aan of uit te zetten. De Essentials-versie bevat daarnaast niet alle kernservices van Google Workspace en er is geen garantie dat er in de toekomst nieuwe services worden toegevoegd aan deze versie.