Aanmelden voor nieuwe services

Wanneer Google een nieuwe service toevoegt aan de Google-beheerdersconsole, kunt u deze meteen laten inschakelen voor uw gebruikers. Of u kunt ervoor kiezen dat nieuwe services in eerste instantie zijn uitgeschakeld en vervolgens zelf bepalen wanneer u deze inschakelt voor gebruikers.

Nieuwe services automatisch in- of uitschakelen

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Bedrijfsprofiel > Profiel.
  3. Scrol naar Nieuwe producten.
  4. Selecteer een optie:

Automatisch: nieuwe services worden ingeschakeld zodra deze zijn vrijgegeven.
    Handmatig: nieuwe services zijn uitgeschakeld totdat u ze zelf inschakelt.

5. Klik onderaan op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voor deze wijziging wordt doorgevoerd.

Alleen van toepassing op nieuwe services

Wanneer u zich aanmeldt voor een Google for Work-account, zoals Google Apps, zijn de meeste services in uw account (zoals Gmail en Agenda) al ingeschakeld. De instelling die u hier instelt, geldt alleen voor services die later worden vrijgegeven door Google.

Als u bijvoorbeeld al gebruikmaakte van Google Apps toen Google+ werd vrijgegeven, werd door deze instelling bepaald of Google+ meteen werd ingeschakeld of niet.

Van toepassing op al uw domeinen

Als u meerdere domeinen toevoegt aan uw account, geldt deze instelling voor gebruikers in al uw domeinen.