Läs mer om layouten i nya integrerade Gmail

Gmail har en ny integrerad vy för att organisera e-post, chatt, rum och Meet på ett ställe.
Med den nya layouten kan du
  • visa Googles appar integrerade på Gmails huvudmeny
  • visa specifika appmenyer i panelen som kan komprimeras
  • få aviseringar om nya chatt- och rumsmeddelanden via aviseringsbubblor
  • peka på ikonen för varje app om du vill förhandsgranska vad som händer utan att byta sammanhang
  • visa eller dölja sidopanelen.

Ny appmenyupplevelse

Googles appar Mail, Chat, Spaces och Meet är nu integrerade i Gmails huvudmeny. Huvudmenyn för varje app visas i en panel som kan komprimeras. Du kan dölja eller visa panelen som kan komprimeras när som helst. För att:
  • Byta mellan appar: Klicka på ett appnamn.
  • Förhandsgranska en ikon: Peka på en ikon.
  • Dölja eller visa panelen som kan komprimeras: Klicka på Visa eller Dölj huvudmeny uppe till vänster.
  • Anpassa appar på huvudmenyn:
    1. Klicka på Inställningar uppe till höger. En snabbinställningsmeny visas.
    2. Klicka på Anpassa i avsnittet Appar i Gmail.
    3. Välj de appar du vill använda i Gmail.
    4. Klicka på Klar.

Ny chattupplevelse

På fliken Chatt kan du komma åt enskilda chattmeddelanden eller gruppchattmeddelanden.

Om du vill öppna chatten i ett litet popup-fönster längst ned på skärmen klickar på Öppna i ett popup-fönster längst upp i en chatt eller bredvid chattmeddelandet i sidopanelen. Fönstret förblir synligt när du flyttar till andra flikar, exempelvis E-post eller Rum.

Aviseringsbubblor för chattmeddelanden

När du får ett nytt chatt- eller rumsmeddelande visas aviseringen i det nedre vänstra hörnet i en bubbla. När du håller muspekaren över bubblan visas en förhandsgranskning av meddelandet.

Svara på ett meddelande som visas i en bubbla:

• Om du vill öppna meddelandet och svara direkt från fliken för chatt eller rum klickar du på bubblan.
  • Om du vill öppna chatten i ett litet popup-fönster längst ned på skärmen och svara klickar du på Öppna i ett popup-fönster eller Svara.

Så här aktiverar du aviseringsbubblor:

1. Längst upp till höger i Gmail-fönstret, bredvid statusindikatorn, klickar du på Fler alternativ Rullgardinsmeny  följt av Inställningar för chattavisering.
  2. I fönstret som visas markerar du rutorna bredvid Tillåt chattaviseringar och Öppna chattbubblor för nya meddelanden.
  3. Klicka på Klart längst ned i fönstret.

Tips!

• Om du vill inaktivera aviseringsbubblor avmarkerar du rutan bredvid Öppna chattbubblor för nya meddelanden.
  • Om du vill öppna chattbubblor i en popup-vy i stället för i helskärm avmarkerar du rutan Öppna chattbubblor i helskärm.