Arbeta offline i Gmail

När du saknar internetåtkomst kan du fortfarande läsa, skriva, söka, ta bort och ange etiketter på e-postmeddelanden med hjälp av Gmail offline. Senare, när du har en anslutning, uppdaterar och skickar Gmail automatiskt meddelanden i utkorgen och laddar ned uppdateringar från servern.

Som standard lagrar Gmail de senaste 30 dagarnas e-post, inklusive bilagor. Skräppost och papperskorgen lagras inte. Om du vill jobba offline i Gmail måste du ha den senaste versionen av Chrome-webbläsaren, version 61 eller senare. Webbversionen av Gmail offline ersätter Chrome-appen för Gmail offline.

Obs! Gmails offlinetjänster fungerar enbart när Gmail är öppet på en enda flik i din webbläsare.

Aktivera webbversionen av Gmail offline för domänen

Som G Suite-administratör måste du aktivera offlinefunktioner för domänen innan användarna kan aktivera Gmail Offline i sina Gmail-inställningar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail följt av Användarinställningar på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Bläddra till webbversionen av Gmail Offline.
  4. Markera rutan Aktivera webbversionen av Gmail Offline.
  5. (Valfritt) Om du vill att offlineinnehåll ska tas bort för alla användare när de loggar ut från sitt Google-konto markerar du rutan Radera offlinedata när användaren loggar ut från Google-kontot. Det hindrar användarna från att ha innehåll på sina lokala enheter.
  6. Klicka på Spara. Det kan ta upp till en timme innan ändringarna har överförts till alla användare.

Uppmana användarna att aktivera Gmail Offline

Användare som vill jobba offline måste aktivera Gmail Offline individuellt i sina Gmail-inställningar.

1. Från inkorgen väljer du Inställningar följt av Inställningar.
  2. Klicka på fliken Offline.
  3. Markera rutan Aktivera e-post offline
  4. Under Säkerhet väljer du något av följande för att ange hur offlineinnehåll ska hanteras när du loggar ut från Google-kontot. (Om din administratör har angett alternativet för att ta bort offlineinnehåll för alla användare när de loggar ut från sina konton är det här alternativet inte tillgängligt för enskilda användare.)
    • Spara offlinedata på datorn. Data som lagras på din enhet tas inte bort när du loggar ut från Google-kontot eller när ditt lösenord ändras. Om du vill ta bort kontodata från enheten måste du inaktivera e-post offline och spara ändringarna.
    • Ta bort offlinedata från datorn. Data måste synkroniseras på nytt på datorn när du loggar in på e-post på Google.com. Det kan ta några timmar att synkronisera om postlådan.

Obs! Om G Suite-administratören har valt alternativet för att ta bort offlineinnehåll när användare loggar ut från sitt konto kan användarna inte ändra detta i Gmail-inställningarna.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Öppna Gmail offline

Du kan öppna Gmail offline från Chrome på följande sätt:

• Skapa ett bokmärke för inkorgen och använd det för att öppna Gmail när du är offline.
  • Om du inte har en internetanslutning öppnar du ett Chrome-webbläsarfönster och anger mail.google.com.

Ange offlineinställningar

Som standard lagrar Gmail Offline de senaste 30 dagarnas e-post och bilagor på din lokala enhet och med Chrome kan Gmail använda upp till 7 % av ditt tillgängliga hårddiskutrymme för offlineinnehåll. För att minska mängden lagringsutrymme som används av offlineinnehållet avmarkerar du rutan Ladda ned bilagor i synkroniseringsinställningarna och minskar varaktigheten för lagringen till 7 dagar.

1. Klicka på Inställningar följt av Inställningar i Gmail.
  2. Klicka på fliken Offline.
  3. Välj ett värde i synkroniseringsinställningarna.
    Värdena är 7, 30 och 90 dagar.
  4. (Valfritt) Avmarkera rutan Ladda ned bilagor.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Felsöka vanliga problem

Notera vanliga problem som kanske uppstår när du jobbar i Gmail Offline.

Offlinefunktionerna slutar fungera

• Om en G Suite-administratörer inaktiverar Gmail Offline för en domän, är det inte längre tillgängligt för individuella användare. Detta gäller även om de har aktiverat det i sina Gmail-inställningar.
  • Gmails offlinetjänster fungerar enbart när Gmail är öppet på en flik. Kontrollera webbläsarflikarna och stäng ytterligare flikar där Gmail körs.

Det går inte att öppna Gmail eller så avslutas det oväntat

Testa att rensa webbhistoriken om det inte går att ladda Gmail eller om det slutar fungerar:

1. I Chrome-webbläsaren väljer du Chrome följt av Rensa webbhistorik.
  2. Markera rutan Webbhistorik och klicka på Rensa data.

Lagringsutrymmet är slut i Gmail Offline

Om din e-post innehåller många bilagor avmarkerar du rutan Ladda ned bilagor i synkroniseringsinställningarna och minskar varaktigheten för lagringen till 7 dagar (se steg 1 till 5 ovan).