Gmail Offline gebruiken met Google Workspace

Als beheerder kunt u instellen dat uw gebruikers offline kunnen werken in Gmail. Ze kunnen dan e-mailberichten lezen, schrijven, zoeken, verwijderen en labelen als er geen internettoegang is. Als er weer verbinding is, wordt Gmail automatisch geüpdatet. Berichten in de outbox worden verstuurd en nieuwe berichten worden gedownload naar de inbox.

Standaard slaat Gmail de laatste 30 dagen aan e-mails op, inclusief bijlagen. Berichten in de mappen 'Spam' en 'Prullenbak' worden niet opgeslagen.

Vereisten

Ga als volgt te werk om offline te werken in Gmail voor Google Workspace:

• U heeft de nieuwste versie van de Chrome-browser nodig, versie 61 of hoger. 'Gmail web offline' vervangt de Chrome-app 'Gmail Offline'.
  • Gmail moet zijn geopend op één tabblad in uw browser.
  • Een beheerder moet Gmail Offline aanzetten in de Beheerdersconsole (zie de stappen hieronder).

Stap 1: Offline Gmail-toegang aanzetten voor gebruikers

Voordat gebruikers Gmail Offline kunnen inschakelen in de Gmail-instellingen, moet een beheerder de mogelijkheid Gmail Offline te gebruiken aanzetten in de Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGebruikersinstellingen.
  3. Scroll naar Gmail web offline.
  4. Vink het vakje aan voor Gmail web offline inschakelen.
  5. (Optioneel) Als u wilt dat offline content wordt verwijderd voor alle gebruikers als ze uitloggen bij hun Google-account, vinkt u het vakje aan voor Offline gegevens gedwongen verwijderen bij uitloggen bij Google-account. Gebruikers kunnen zo geen content bewaren op hun lokale apparaten.
  6. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Stap 2: Gebruikers vragen 'Gmail Offline' in te schakelen

Gebruikers die offline willen werken, moeten 'Gmail Offline' zelf ook inschakelen in hun Gmail-instellingen.

1. Kies vanuit uw inbox Instellingen and then Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Offline.
  3. Vink het vakje aan voor Offline mail inschakelen
  4. Selecteer onder Beveiliging een van de volgende opties om aan te geven wat er moet gebeuren met offline content als u uitlogt bij uw Google-account. (Als de beheerder de optie heeft ingeschakeld waarmee offline content wordt verwijderd voor alle gebruikers wanneer ze uitloggen bij hun account, is deze optie niet beschikbaar voor individuele gebruikers.)
    • Offline gegevens op mijn computer behouden. Gegevens die zijn opgeslagen op uw apparaat worden niet verwijderd wanneer u uitlogt bij uw Google-account of wanneer u uw wachtwoord wijzigt. Als u accountgegevens van uw apparaat wilt verwijderen, schakelt u offline e-mail uit en slaat u de wijzigingen op.
    • Offline gegevens van mijn computer verwijderen. Gegevens moeten opnieuw worden gesynchroniseerd met uw computer wanneer u weer inlogt bij Mail van Google.com. Het kan enkele uren duren voordat de mailbox weer is gesynchroniseerd.

Opmerking: Als de beheerder instelt dat offline content wordt verwijderd wanneer gebruikers uitloggen bij hun account, kunnen gebruikers dit niet wijzigen in de Gmail-instellingen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

'Gmail Offline' openen

U kunt Gmail op de volgende manieren offline openen vanuit Chrome:

• Maak een bladwijzer van uw inbox. Open Gmail wanneer u offline bent met deze bladwijzer.
  • Als u geen internetverbinding heeft, opent u een Chrome-browservenster en typt u mail.google.com.

Offline voorkeuren instellen

Standaard slaat Gmail de laatste 30 dagen aan e-mails en bijlagen op uw lokale apparaat op. Chrome laat Gmail maximaal 60% van de beschikbare ruimte op de harde schijf gebruiken voor offline content. Als u wilt dat uw offline content minder ruimte inneemt, haalt u in de synchronisatie-instellingen het vinkje weg voor 'Bijlagen downloaden' of stelt u de opslagduur in op 7 dagen.

1. Klik in Gmail op Instellingen and then Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Offline.
  3. Kies een waarde onder de synchronisatie-instellingen.
    De beschikbare waarden zijn 7, 30 en 90 dagen.
  4. (Optioneel) Haal het vinkje weg voor Bijlagen downloaden.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Veelvoorkomende problemen oplossen

Hieronder ziet u enkele veelvoorkomende problemen die zich kunnen voordoen als u in 'Gmail Offline' werkt.

De offline-functie werkt niet meer

• Als een beheerder Gmail Offline uitschakelt voor een domein, kunnen individuele gebruikers deze functie niet meer gebruiken, zelfs als ze deze zelf hebben ingeschakeld in de Gmail-instellingen.
  • Gmail Offline-services werken alleen als Gmail is geopend op één tabblad. Kijk in uw browser of Gmail is geopend op meerdere tabbladen en sluit de extra tabbladen.

Gmail opent niet of sluit onverwacht af

Als Gmail niet meer laadt of helemaal niet meer werkt, kunt u proberen de browsegeschiedenis te wissen:

1. Ga in de Chrome-browser naar Meer hulpprogramma's and then Browsegegevens wissen.
  2. Vink het vakje aan voor Browsegeschiedenis en klik op Gegevens wissen.

'Gmail Offline' heeft geen opslagruimte meer

Als uw e-mails veel bijlagen bevatten, haalt u het vinkje weg voor 'Bijlagen downloaden' in de synchronisatie-instellingen en stelt u de opslagduur in op slechts zeven dagen (zie stap 1 t/m 5 hierboven).