Essentials-utgåvan

Google Meet, Drive och andra samarbetsverktyg för domänen

Om du äger eller hanterar en domän kan du få:

• Google Meet för säkra videomöten
  • Google Chat för effektiva grupp- och direktmeddelanden
  • Google Drive för molnlagring
  • Google Dokument, Kalkylark och Presentationer för att skapa innehåll
  • Jamboard för en digital whiteboard som fungerar med Google Meet
  • Google Tasks för spårning av dina uppgifter via datorn eller telefonen
  • Administrativa kontroller

Du kan dessutom får funktioner för kontohantering (identitetshantering), till exempel möjligheten att skapa användarkonton och hantera användarprofiler och lösenordssäkerhet. Med Essentials för domänen får du många av funktionerna i andra utgåvor av Google Workspace, men utan kostnad för tjänster som du kanske inte behöver, som Gmail.

Du kan också köpa Essentials via en Google-säljare eller lokal återförsäljare.

Övriga alternativ

Priser

Essentials kostar 8 USD per aktiv användare och månad. Det omfattar 100 GB gemensamt lagringsutrymme i molnet per användare och högst 2 TB delat lagringsutrymme för teamet.

Mer information om fakturerings- och lagringsgränser finns i Så här fungerar Essentials-fakturering.

Använda Essentials med domänen

Använd Essentials med ett team på ditt företag genom att registrera dig med företagets e-postadress. Öppna sedan eventuellt fler funktioner genom att verifiera att du äger domänen. Så här fungerar det:

1. Registrera dig med företagets e-postadress (e-postverifierad). Du kan sedan lägga till andra användare som har e-postadresser på samma domän. Om din adress till exempel slutar på @dittföretag.com kan du använda Essentials med andra personer vars adresser slutar med @dittföretag.com.

Obs! Du kan inte registrera dig med en adress hos en allmän webbvärd som gmail.com eller yahoo.com. Istället måste du använda en anpassad adress, till exempel för ett företag eller en organisation.

2. Du kan låsa upp fler företagsfunktioner (domänverifierat). Om du är ägare eller IT-administratör för organisationens domännamn kan du låsa upp funktioner för kontohantering (identitetshantering), till exempel möjligheten att skapa användarkonton och hantera användarprofiler och lösenordssäkerhet. Du tar också över hanteringen av befintliga Essentials-användare i organisationen.

Jämför huvudfunktioner nedan.

Meet, Drive och andra funktioner

Funktionerna i Google Meet och Drive är tillgängliga för både e-postverifierade och domänverifierade konton.

• Röst- och videokonferenser – anordna och gå med i videomöten var du än är med upp till 250 deltagare. Läs mer
  • Grupp- och direktmeddelanden — kommunicera och samarbeta effektivt var du än är med Chat. Läs mer
  • Samarbete – använd delade enheter för att underlätta samarbetet inom projektgrupper eller avdelningar. Läs mer
  • Filerna är tillgängliga när och var som helst: Få åtkomst till Drive-filer från valfri plats på vilken dator eller mobil enhet som helst. Läs mer
  • Produktivitetssvit – skapa och redigera filer enkelt med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Läs mer
  • Digital whiteboard – samarbeta i realtid och dela och visualisera idéer med Jamboard. Läs mer
  • Uppgiftsspårning – tilldela uppgifter medan ni samarbetar i chattrum och på Drive och håll koll på alla uppgifter via datorn eller telefonen. Läs mer

En lista över alla funktioner i Essentials finns på webbplatsen för Essentials.

Identitetshantering

Med Essentials får du administrativ kontroll över användarprofiler (identitetshantering) på alla organisationens domäner.

Funktion Domänverifierad E-postverifierad
Lägga till och ta bort befintliga användarkonton

Kontrollera vem i organisationen som kan använda Essentials. Läs mer

✔

Skapa och ta bort användarkonton
Styr vem i din organisation som kan använda Essentials. Läs mer

Tilldela rollen som avancerad administratör

Ge en annan användare fullständig administrativ kontroll över organisationens Essentials-konto. Läs mer

✔  ✔
Tilldela anpassade administratörsroller

Ge andra användare en specifik uppsättning administratörskontroller, till exempel för en supportfunktion. Läs mer

✔
Hantera användarprofiler

Återställ Drive-användarnas lösenord, lägg till foton och uppdatera medarbetarinformation. Läs mer

✔
Hantera säkerhetsinställningar

Förbättra inställningar för lösenordsstyrka och tvåstegsverifiering.

✔
Lägg till domäner

Lägg till andra domäner som du äger i administratörskonsolen så att även användare på domänerna kan använda Essentials. Läs mer

✔
Konfigurera enkel inloggning från tredje part (SSO)

Konfigurera enkel inloggning för hanterade Google-konton med leverantörer från tredje part. Läs mer

Grundläggande slutpunktshantering

Ge organisationens data ett starkare skydd på användarnas mobila enheter, stationära datorer, laptops och andra slutpunkter. Läs mer

Bonustjänster

Essentials ger dig även följande tjänster:

Tjänst Domänverifierad E-postverifierad

Google Kalender

Schemalägg videomöten och andra händelser enklare och få påminnelser om kommande aktiviteter. Läs mer

Katalog

Administratörer och användare kan hantera personliga och globala kontakter. Läs mer

✔  ✔
Grupper/Groups for Business

Skapa administratörsstyrda grupper och e-postlistor. Skapa grupper eller gemensamma inkorgar. Eller låt användarna skapa egna grupper. Läs mer

✔

Google Keep

Skapa, dela och samarbeta i anteckningar på alla enheter var du än är Skapa enkelt uppgiftslistor, åtgärdsobjekt, röstanteckningar med mera. Läs mer

✔

Admin SDK

Använd API:er för att hantera användare och tjänster, skapa rapporter med mera. Läs mer

✔
Uppgradera åtkomsten till en annan Google Workspace-utgåva

Uppgradera enkelt och få Gmail. Läs mer

✔

Användningsbaserad fakturering

Du betalar bara för aktiva användare i organisationen för föregående månad. Läs mer

Begränsningar för lagringsutrymme

Du får även gemensamt lagringsutrymme för hela organisationen. Lagringsutrymmet ökar för varje användare som ansluter till Essentials, upp till en gräns. Läs mer