Rapport om identitetsförfalskning

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Du kan använda rapporten om identitetsförfalskning för att se antalet meddelanden som visar tecken på möjlig identitetsförfalskning.

Visa rapport om identitetsförfalskning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. I det nedre högra hörnet av rutan Identitetsförfalskning klickar du på Visa rapport.

Diagram över identitetsförfalskning

Detta diagram visar meddelanden som delats upp efter Liknande domän, visningsnamn och domännamn:

• Liknande domän – Antalet inkommande meddelanden från domäner som ser ut som betrodda domäner.
  • Visningsnamn – Antalet meddelanden där avsändarens namn finns i Google Workspace-katalogen, men e-postadressen inte tillhör företagets domäner eller domänalias.
  • Domännamn – Antalet meddelanden som inte är autentiserade (SPF eller DKIM) som utger sig från att vara från din domän.

Obs! Du kan dölja rader i diagrammet genom att klicka på historiken. Klicka till exempel på Visningsnamn för att dölja uppgifter som är relaterade till identitetsförfalskning av visningsnamn. Detta är särskilt användbart om rader överlappar varandra.

Med hjälp av rullgardinsmenyerna ovanför diagrammet kan du anpassa diagrammet för att endast ge information om vissa typer av meddelanden:

Filtrera Beskrivning

Klassificering: Allt, Rent, Skräppost, Nätfiske, Skadlig programvara, Misstänkt

Allt – Inkludera alla meddelanden.
Rent – Inkludera endast meddelanden som är markerade som rena av Googles skräppostfilter.
Skräppost – Inkludera endast meddelanden som är markerade som skräppost av Googles skräppostfilter.
Skadlig programvara – Inkludera endast meddelanden som är markerade som skadlig programvara.
Nätfiske – Inkludera endast meddelanden som har markerats som nätfiske.
Misstänkt – Inkludera endast meddelanden som är markerade som misstänkta.

Obs! Hela meddelandet genomsöks efter skadlig programvara – inte bara bilagor. Exempelvis kan ett meddelande utan bilagor men med en länk till en webbplats som kanske innehåller skadlig programvara klassificeras som skadlig programvara (även om länken har textformat).

Domän Välj domän för din rapport.
Datumintervall

Anpassa rapporten för att visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar) eller ange ett startdatum och slutdatum. Klicka på Tillämpa när du har angett datumintervallet.

Obs! För den här rapporten visas data endast under de senaste 31 dagarna. Om du till exempel anger parametrarna i upp till 60 dagar avbryts data i rapporten efter 31 dagar.

Om du vill skapa ett kalkylark med diagrammets data klickar du på Exportera arbetsblad. Ett kalkylark som motsvarar data i diagrammet genereras och sparas i mappen Min enhet.

Jämför aktuell och historisk data

Jämför aktuell och historisk data genom att välja Percentil högst upp på menyn Statistisk analys (inte tillgängligt för alla diagram i säkerhetsöversikten). Du ser en överlagring på diagrammet som visar den 10:e, 50:e och 90:e percentilen med historisk data (180 dagar för huvuddelen av data och 30 dagar för Gmail-data). Ändra analysen genom att ändra överlagringslinjen via menyn uppe till höger om diagrammet.

Tabellen Identitetsförfalskning

Om du vill visa mer information om identitetsförfalskning på specifika datum klickar du på en uppgift i diagrammet. Du kan till exempel visa data för denna rapport efter Ämne, Mottagare, Avsändare, IP-adress med mera.