Rapporten OAuth-beviljande till nya appar

Säkerhetsöversikt

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Från rapporten OAuth-beviljanden till nya appar kan du övervaka aktiviteten för OAuth-beviljanden i din organisation. Denna rapport visar de nya appar som har fått OAuth-bidrag under den angivna tidsperioden jämfört med föregående identiska tidsperiod.

Så här visar du rapporten över OAuth-beviljanden till nya appar:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. I det nedre högra hörnet av rutan för OAuth-beviljanden till nya appar klickar du på VISA RAPPORT.

Som standard visas diagrammet för alla domäner. Välj en specifik domän på rullgardinsmenyn Domän.

Om OAuth och OAuth-omfattningar

OAuth (Open Authorization) är en öppen standard som ger externa tjänster åtkomst till användarens kontouppgifter utan att exponera användarens lösenord.

Många användare kanske inte vill ge en app full åtkomst till sitt konto. OAuth-omfattningar tillåter appar att begära väl definierad, begränsad åtkomst till viss användardata. Genom att ange OAuth-omfattningar kan en app förmedla till användaren vilka behörigheter eller vilken åtkomst den kräver. Åtkomst ges då endast till appen om användaren tillåter det.