Tillåt användarna att installera meddelandeappar

Du kan använda meddelandeappar i rum eller direktmeddelanden för att ansluta till tjänster i Google Chat och söka efter information, schemalägga möten eller slutföra uppgifter.

Du kan även använda webhooks för att integrera organisationens befintliga arbetsflöden i Chat. Du kan till exempel använda webhooks för att skicka en varning om det finns serverproblem eller om du lägger till en ny medarbetare i företagskatalogen.

Som administratör kan du även installera meddelandeappar för användare i organisationen. När du installerar meddelandeappar för organisationen visas de i användarnas panel för direktmeddelanden.  Användarna kan inaktivera aviseringar för apparna, men de kan inte avinstallera dem. Anvisningar finns i Installera Marketplace-appar på domänen.

Information som är tillgänglig för appar

När du interagerar med en app i Chat kan appen se din e-postadress, din avatar, andra grundläggande användaruppgifter, ditt användarspråk, din tidszon och information om interaktion Appen kan också se grundläggande användaruppgifter för andra personer i chatten, men den kan inte se deras e-postadress eller avatar om de inte också interagerar direkt med appen.

Meddelandeappar som du installerar från Google Workspace Marketplace kan vara tillverkade av utvecklare utanför organisationen. Om du använder appar från tredje part ska du läsa respektive utvecklares användarvillkor och sekretesspolicy som innehåller mer information om hur tredje part använder din data.

Bevilja behörigheter för en meddelandeapp

Vissa meddelandeappar kan få åtkomst till användarnas data och utföra åtgärder åt dem, som att skapa chattrum och lägga till personer i dem. De här apparna ber användarna om åtkomst till deras data och jobbar åt dem med OAuth-omfattningar, vilket ger apparna åtkomst till specifik data eller utför specifika uppgifter.

Tillåta appar i Chat

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Steg 1: Tillåt användarna att installera appar i Chat

Obs! Vissa appar kräver åtkomst till organisationsenheten på toppnivå för att installera appar i Chat. Om du inte tillåter denna åtkomst kan det hända att API:er för Chat inte fungerar korrekt. Om en administratör har gett utvalda organisationsenheter åtkomst att installera meddelandeappar och en användare i den valda organisationsenheten installerar en app som använder vissa API:er fungerar appen inte korrekt.

Dessutom måste användarna ha åtkomst till organisationsenheten på toppnivå i rum. Annars fungerar kanske inte meddelandeappar korrekt. Vi rekommenderar starkt att du inte begränsar den här funktionen baserat på organisationsenheter. Om du tilldelar funktioner baserat på organisationsenheter rekommenderar vi att du ställer in den på sant.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Chat-appar.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet. Appar måste vara aktiverade för den översta organisationsenheten för att fungera med Chat API och för att säkerställa att appar fungerar korrekt i rum.
  5. Välj under Tillåt användarna att installera Chat-appar.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.
Steg 2: Ange vilka meddelandeappar användarna kan installera (valfritt)

Obs! Om du låter användarna installera appar från Google Workspace Marketplace kan de installera alla appar som du tillåter även om de inte kan installera appar i Chat. Ange vilka meddelandeappar användarna kan installera genom att följa stegen i Dölja eller visa Google Workspace Marketplace-appar för användarna.

Om du tillåter appar för organisationen och använder en godkännandelista för appar eller blockerar användare från att se appar på Google Workspace Marketplace, kan användarna fortfarande installera appar för utveckling. Utvecklare kan använda Chat API för att publicera appar som inte finns på godkännandelistan för upp till fem användare. Om du vill begränsa användningen av utvecklingsappar i organisationen måste du begränsa användarna från att installera alla appar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Klicka på Godkännandelista för Google Workspace Marketplace > Lägg till app på godkännandelista.
  4. I sökrutan anger du namnet på den app du vill lägga till (till exempel Google Drive-app i Google Chat).
    Viktigt! Ange det fullständiga namnet för att appen ska visas i sökresultaten.
  5. Klicka på Lägg till på godkännandelista bredvid appen.

Begränsa alla appar i Chat

Obs! Om du stänger av Tillåt användarna att installera Chat-appar inaktiveras all appanvändning, inklusive användning av personliga appar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Chat-appar.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Under Tillåt användarna att installera Chat-appar väljer du Av.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Tillåt användarna att lägga till och använda webhooks i Chat

Om du vill använda webhooks i organisationen måste användarna kunna konfigurera dem i Chat. Webhooks kan inte läsa andra chattmeddelanden. Det är enbart användare i organisationen som kan skapa webhooks.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Chat-appar.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Välj  under Tillåta användarna att lägga till och använda inkommande webookooks.

Den här inställningen gäller för alla inkommande webhooks.

6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Relaterade ämnen