Molnappen ScreenSteps

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Med Security Assertion Markup Language (SAML) kan användarna logga in på molnappar för företag med sina Google Cloud-användaruppgifter.

Konfigurera enkel inloggning med SAML för ScreenSteps

Steg 1: Hämta SAML-konsumentwebbadress för ScreenSteps
  1. Logga in i ScreenSteps-appen som administratör på en ny flik.
  2. Klicka på Kontoinställningar.
  3. Klicka på Enkel inloggning följt av Skapa ändpunkt för enkel inloggning.
  4. Kopiera SAML-konsumentwebbadress och SAML-testwebbadress.
Steg 2: Konfigurera Google som SAML-identitetsleverantör (IdP)
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Lägg till appföljt avSök efter appar.
  4. Ange ScreenSteps i sökfältet.
  5. Håll muspekaren över SAML-appen ScreenSteps i sökresultaten och klicka på Välj.
  6. På sidan Information om Google-identitetsleverantör laddar du ned certifikatet och kopierar SSO-webbadressen.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. På sidan Uppgifter om tjänstleverantör redigerar du Webbadress för ACS och anger SAMLkonsumentwebbadressen du kopierade i steg 1. Lämna Enhets-id som ScreenSteps-Live.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. (Optional) On the Attribute Mapping page, map Google directory attributes to corresponding application attributes:
    1. Click Add Mapping.
    2. Click the Select field menu and select a Google directory attribute.
    3. Enter the corresponding application attribute under App attributes.
  11. (Valfritt) Så här anger du gruppnamn som är relevanta för appen:
    1. För Gruppmedlemskap (valfritt) klickar du på Sök efter en grupp, anger en eller flera bokstäver i gruppnamnet och väljer gruppnamnet.
    2. Lägg till ytterligare grupper efter behov (högst 75 grupper).
    3. För Appattribut anger du tjänsteleverantörens motsvarande gruppattributnamn.

Oavsett hur många gruppnamn du anger inkluderar SAML-svaret enbart grupper som en användare är medlem i (direkt eller indirekt). Mer information finns i Om mappning av gruppmedlemskap.

12. På sidan Attributmappning klickar du på Slutför.
Steg 3: Ställ in ScreenSteps som en SAML 2.0-tjänsteleverantör (SP)
  1. Gå tillbaka till SSO-konfigurationsskärmen i ScreenSteps.
  2. Ladda upp Google IDP-certifikatet som du laddade ned i steg 2.

3. Ange namnet på organisationen i fältet Titel.

4. I fältet Läge anger du SAML.

5. I fältet Webbadress för fjärrinloggning anger du den SSO-webbadress som du kopierade i steg 2.

6. Lämna fältet Webbadress för fjärrutloggning tomt.

7. Klicka på Spara.
Steg 4: Aktivera appen ScreenSteps
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Välj ScreenSteps.
  4. Klicka på Användaråtkomst.
  5. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla inom organisationen klickar du på alternativet På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

6. (Valfritt) Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för en organisationsenhet:
    1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Om du vill ändra tjänstens status väljer du eller Av.
    3. Välj ett alternativ:
      • Om tjänstens status är inställd på Ärvd och du vill behålla den uppdaterade inställningen klickar du på Åsidosätt även om den överordnade inställningen ändras.
      • Om tjänstens status är Åsidosatt klickar du på Ärv för att återgå till samma inställning som dess överordnade eller så klickar du på Spara för att behålla den nya inställningen, även om den överordnade inställningen ändras.
        Obs! Läs mer om organisationsstrukturen.
  7. (Valfritt) Slå på tjänsten för en grupp användare.

Använd åtkomstgrupper för att aktivera en tjänst för användare inom en organisationsenhet eller mellan organisationsenheter. Du stänger av en tjänst för organisationen och lägger sedan till användarna i en åtkomstgrupp där tjänsten är påslagen. Det gör att du kan ge användarna åtkomst till tjänster utan att ändra din organisationsstruktur. Läs mer om åtkomstgrupper.
  8. Kontrollera att dina id:n för ScreenSteps-användarkontots e-postadresser matchar de som finns på Google-domänen.
Steg 5: Verifiera att SSO fungerar

Obs! ScreenSteps har endast stöd för IdP-initierad SSO. Du kan inte använda SSO om du loggar in direkt på ScreenSteps.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Välj ScreenSteps.
  4. Klicka på Testa SAML-inloggning uppe till höger.

ScreenSteps bör öppnas på en separat flik. Om det inte gör det använder du informationen i de resulterande SAML-felmeddelandena för att uppdatera dina IdP- och SP-inställningar efter behov. Testa sedan SAML-inloggningen igen.

Du bör omdirigeras automatiskt till ditt ScreenSteps-konto.

Steg 6: Konfigurera automatisk administration

Som avancerad administratör kan du automatiskt administrera användare i ScreenSteps-appen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.