Konfigurera automatisk administration av 15Five

Du kan konfigurera automatisk användaradministration (automatisk administration) så att alla ändringar som du gör av användarkonton i Google Workspace automatiskt synkroniseras med denna app från tredje part.

Automatisk användaradministration fungerar enbart för aktiva, avstängda eller borttagna användare. Här ingår inte arkiverade användare.

Innan du börjarKonfigurera enkel inloggning för appen

Hämta åtkomsttoken för 15Five
  1. Logga in på 15Five som administratör.
  2. I 15Five navigerar du till Adminföljt av Företagsinställningarföljt av Integrationerföljt av SCIM
  3. Kopiera och spara åtkomsttoken.
Konfigurera automatisk administration för 15Five-appen
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Öppna 15Five-appen.
  4. I avsnittet Automatisk administration klickar du på Konfigurera automatisk administration.
  5. Ange den åtkomsttoken som du kopierade från 15Five.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Redigera slutpunktsadressen och ersätt {din-domän} med din 15Five-domän.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Kontrollera att alla obligatoriska 15Five-attribut (de som är markerade med *) mappas till Google Cloud Directory-attribut. Om så inte är fallet klickar du på nedåtpilen och mappar dem till rätt attribut.
  10. Klicka på Fortsätt.
  11.  (Valfritt) Begränsa administrationen till specifika grupper:
    1. Ange alla eller delar av ett gruppnamn i fältet Sökgrupper.
      En lista över tillgängliga grupper visas. Välj en grupp där du vill lägga till den och öppna ett nytt sökfält.
    2. Om det behövs lägger du till fler grupper och väljer en omfattning.
    3. Om du vill ta bort en grupp som du har lagt till klickar du på bredvid den.
  12. När du är klar klickar du på Fortsätt.
  13. Välj hur länge åtgärder för att avbryta administration ska fördröjas innan de träder i kraft. Tiden efter det att administrationen upphör kan anges till inom 24 timmar, efter 1 dag, efter 7 dagar eller efter 30 dagar. Välj minst ett av följande alternativ:
    • När en app inaktiveras för användaren: gör en borttagning av kontot efter [antal dagar].
    • När en användare stängs av från Google: gör en borttagning av kontot efter [antal dagar].
    • När en användare raderas från Google: radera kontot efter [antal dagar].

Tips! Ställ alltid in mer tid före en borttagning av en användares konto än för att stänga av en användares konto.

14. Klicka på Slutför.
  15. I avsnittet Automatisk administration klickar du på reglaget för aktivering.

Obs! Aktiveringsreglaget är inaktiverat om 15Five inte är aktiverat för några användare. Klicka på Användaråtkomst och aktivera appen för att aktivera reglaget.

16. Klicka på Aktivera i bekräftelserutan.
Visa automatisk administration

När administrationen är aktiverad påbörjas arbetet med att samla in information i Google. Användningsinformationen visas i avsnittet Automatisk administration. Det finns inga siffror bredvid händelsenamnen förrän du aktiverat administration.

Följande händelsenamn ger information om de senaste 30 dagarnas användning:

• Skapade användare
  • Avstängda användare
  • Borttagna användare
  • Fel

Mer information finns i Övervaka automatisk användaradministration.

Redigera administrationsomfattning

Du kanske vill begränsa administrationsomfattningen till medlemmar i grupper som du definierar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Öppna 15Five-appen.
  4. Klicka på avsnittet Automatisk administration för att öppna inställningssidan.
  5. Under Administrationsomfattning klickar du på Redigera.
  6. Ange alla eller delar av ett gruppnamn i fältet Sökgrupper. En lista över tillgängliga grupper visas.
    1. Välj en grupp där du vill lägga till den och öppna ett nytt sökfält.
    2. Om det behövs lägger du till fler grupper och väljer en omfattning.
    3. Om du vill ta bort en grupp som du har lagt till klickar du på bredvid den.

Om en grupp har användare från en sekundär domän eller utanför organisationen administreras inte dessa användare.

7. När du är klar klickar du på Uppdatera.

Nästa gång du redigerar administrationsomfattning visas grupperna som du har lagt till i fönstret Administrationsomfattning. Om du har aktiverat 15Five-appen för en uppsättning organisationsenheter begränsas administrationsomfånget till de användare i de tillagda grupperna som också är medlemmar i dessa organisationer.

Inaktivera automatisk administration

Så här inaktiverar du användaradministration för 15Five-appen utan att förlora all konfigurationsinformation:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Öppna 15Five-appen.
  4. Gör något av följande:
    • I avsnittet Automatisk administration klickar du på reglaget för aktivering.
    • Klicka på avsnittet Automatisk administration för att öppna inställningssidan. Klicka sedan på Statusföljt avInaktivera.
  5. I dialogrutan för bekräftelse klickar du på Inaktivera.
Definiera tidsramar för att avbryta administration

Så här anger du hur länge åtgärder för att avbryta administration ska fördröjas innan de träder i kraft:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Öppna 15Five-appen.
  4. Klicka på avsnittet Automatisk administration för att öppna inställningssidan.
  5. Under Avregistrera klickar du på Redigera.
  6. Välj hur länge åtgärder för att avbryta administration ska fördröjas innan de träder i kraft. Tiden efter det att administrationen upphör kan anges till inom 24 timmar, efter 1 dag, efter 7 dagar eller efter 30 dagar. Välj minst ett av följande alternativ:
    • När en app inaktiveras för användaren: gör en borttagning av kontot efter [antal dagar].
    • När en användare stängs av från Google: gör en borttagning av kontot efter [antal dagar].
    • När en användare raderas från Google: radera kontot efter [antal dagar].

Tips! Ställ alltid in mer tid före en borttagning av en användares konto än för att stänga av en användares konto.

7. Klicka på Uppdatera och spara din redigerade konfiguration för att avsluta administration.
Ta bort automatisk administration

Så här inaktiverar du användaradministration för 15Five-appen och tar bort all konfigurationsinformation:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Öppna 15Five-appen.
  4. Klicka på avsnittet Automatisk administration för att öppna inställningssidan.
  5. Klicka på Radera under Radera konfiguration.
  6. Klicka på Radera om du både vill inaktivera automatisk administration och ta bort all konfigurationsinformation.
    Administrationen av befintliga 15Five-användare upphör inte.
Viktigt! Om automatisk administration upphör och du måste auktorisera om appen

Om administratörslösenordet för 15Five har ändrats slutar den automatiska administrationen att fungera. I detta fall återkallas den ursprungliga reservationen av 15Five och du måste auktorisera om automatisk administration.

1. Följ stegen i Hämta 15Five-åtkomsttoken ovan för att få en ny åtkomsttoken från 15Five.
  2. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

3. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

4. Klicka på 15Five-appen.
  5. Klicka på avsnittet Automatisk administration för att öppna inställningssidan.
  6. Under Appauktorisering klickar du på Auktorisera om.
  7. Ange din 15Five-åtkomsttoken och klicka sedan på Auktorisera om.

När auktoriseringen är klar återgår du till inställningssidan för automatisk administration på administratörskonsolen.

Obs! Din externa app kan återkalla auktorisering av andra skäl än att administratörslösenordet ändras. Orsakerna kan till exempel vara inaktivitet för kontot. Läs dokumentationen för den externa appen om i vilka scenarier auktoriseringen kan återkallas.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.