Geavanceerde instellingen voor Drive voor desktop

Dit artikel is bedoeld voor ervaren gebruikers en beheerders. Als je veelgebruikte instellingen voor Drive voor desktop wilt wijzigen, ga je naar deze informatie.

Je kunt aangepaste opties instellen voor Google Drive voor desktop, zoals de standaard schijfletter in Windows, het koppelingspunt in Apple macOS, de locatie van het cachegeheugen, bandbreedtelimieten en proxyinstellingen. Je kunt deze configuraties instellen op gebruikers- of hostniveau. Ze blijven bestaan als Drive voor desktop opnieuw wordt opgestart. Beheerders kunnen gebruikersinstellingen overschrijven.

Waar kun je instellingen updaten

Als je de opties voor Drive voor desktop op Windows-apparaten wilt instellen, update je de registersleutels. Gebruik op macOS-apparaten de opdracht defaults.

Gebruikersvoorkeuren in apps worden opgeslagen in de locatie van de gebruikersinstellingen en krijgen voorrang op de hostbrede instellingen. Overschrijvingsinstellingen krijgen voorrang op gebruikersvoorkeuren in apps.

Windows

Bereik Locatie
Hostbreed HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Google\DriveFS
Alleen gebruiker HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\DriveFS
Overschrijven HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\DriveFS

macOS

Bereik Locatie
Hostbreed /Library/Preferences/com.google.drivefs.settings
Alleen gebruiker ~/Library/Preferences/com.google.drivefs.settings
Overschrijven /Library/Managed Preferences/com.google.drivefs.settings.plist

Instellingen toevoegen of updaten

Stel de naam-waarde-paren in met de registersleutels of de opdracht defaults. Maak in Windows de registersleutels als je dit nog niet hebt gedaan. Op macOS wordt met de opdracht defaults een plist-bestand met instellingen bijgehouden. Wijzig het plist-bestand niet rechtstreeks, anders worden sommige wijzigingen misschien niet toegepast.

Voorbeelden voor macOS

• Voer de volgende opdracht uit om een hostbreed koppelingspunt in te stellen:
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.google.drivefs.settings DefaultMountPoint '/Volumes/Google Drive'
  • Voer de volgende opdracht uit om de proxyconfiguraties hostbreed te negeren:
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.google.drivefs.settings DirectConnection -bool waar
  • Voer de volgende opdracht uit om de maximale downloadbandbreedte voor gebruikers in te stellen:
    defaults write com.google.drivefs.settings BandwidthRxKBPS -int 100

Informatie over instellingen voor Drive voor desktop

Stel deze naam-waarde-paren in met de registersleutels of de opdracht defaults, zoals hierboven beschreven. Maak in Windows de registersleutels als deze nog niet zijn gemaakt. Op macOS wordt met de opdracht defaults een plist-bestand met instellingen bijgehouden. U moet het plist-bestand niet rechtstreeks wijzigen, omdat sommige wijzigingen wellicht niet worden toegepast.

Naam instelling Type waarde Beschrijving waarde

AllowedAccountsPattern

Tekenreeks

Reguliere expressie die aangeeft welke accounts mogen inloggen op dit apparaat. Voer bijvoorbeeld het volgende in om alle gebruikers uit mijndomein1.com en mijndomein2.com toe te staan:

.*@(mijndomein1|mijndomein2).com

Opmerking voor macOS: Als je een waarde tussen haakjes wilt invoeren in de opdrachtregel, moet je de waarde tussen dubbele en enkele aanhalingstekens zetten:

"'.*@(mijndomein1|mijndomein2).com'"

AutoStartOnLogin

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee wordt Drive voor desktop automatisch gestart als een gebruiker inlogt bij de sessie.

BandwidthRxKBPS

Windows: DWORD*

macOS: Getal

Maximumaantal downstreamkilobytes per seconde.

Let op: Kilobytes, niet kilobits

BandwidthTxKBPS

Windows: DWORD*

macOS: Getal

Maximumaantal upstreamkilobytes per seconde.

Let op: Kilobytes, niet kilobits

ContentCachePath

Tekenreeks

Waarschuwing: Wees voorzichtig als u het cachegeheugen van Google Drive voor desktop wist om algemene problemen op te lossen. Bestanden worden in het cachegeheugen geplaatst voordat ze worden geüpload. Als u het cachegeheugen wist voordat een upload is voltooid, gaat het bestand verloren.

Hiermee stel je het pad in naar de locatie van het contentcachegeheugen in een aangesloten bestandssysteem met APFS, HFS+ of NTFS.

Als Drive voor desktop opnieuw wordt opgestart, worden lokale gegevens in het oude contentcachegeheugen verplaatst naar de nieuwe locatie. Als je de aangepaste instelling verwijdert, worden de gegevens weer naar de standaardlocatie verplaatst.

Dit is de standaardlocatie van het cachegeheugen:

Windows: %LOCALAPPDATA%\Google\DriveFS

macOS: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS

Deze instelling geldt niet op macOS-versie 12.1 en hoger. Voor deze versies gebruikt Drive voor desktop FileProvider en beheert macOS de locatie van gegevens in het cachegeheugen.

ContentCacheMaxKbytes

Windows: QWORD

macOS: Getal

Hiermee stel je de limiet in voor de grootte van het contentcachegeheugen in kilobytes. De limiet is beperkt tot 20% van de beschikbare ruimte op de harde schijf (ongeacht de waarde van deze instelling). De instelling geldt niet voor bestanden die offline beschikbaar zijn gemaakt of bestanden die worden geüpload.

Deze instelling is alleen beschikbaar voor beheerders en kan een andere instelling overschrijven of worden ingesteld als hostbrede instelling.

Deze instelling geldt niet op macOS-versie 12.1 en hoger. Voor deze versies gebruikt Drive voor desktop FileProvider en beheert macOS de grootte van het cachegeheugen.

DefaultMountPoint

Tekenreeks

Windows: Stel de letter van een gekoppelde schijf of een pad op een bestaande schijf in. Je kunt een omgevingsvariabele gebruiken om de letter van de schijf op te geven of het pad aan te passen (bijvoorbeeld C:\Users\%USERNAME%\GoogleDrive).

Als het koppelingspad al bestaat, moet de bestemmingsmap leeg zijn. Als de map nog niet bestaat, wordt er een nieuwe map gemaakt.

macOS: Stel het pad van de gekoppelde schijf in. Je kunt een tilde (~) of omgevingsvariabelen toevoegen aan het pad.

Deze instelling geldt niet op macOS-versie 12.1 en hoger. Voor deze versies gebruikt Drive voor desktop FileProvider en beheert macOS het koppelingspunt.

DefaultWebBrowser

Tekenreeks

Stel het browserpad in dat wordt gebruikt om URL's te openen in plaats van de standaardbrowser van het systeem tijdens verificatieprocessen of als gebruikers op links met Meer informatie klikken.

Opmerking: Deze instelling is alleen beschikbaar in Windows.

DisableExternalMediaSync

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je back-ups van bestanden en mappen op externe media (zoals USB-drives, camera's en telefoons) in Google Drive of Google Foto's uit/

DisableLocalizedVirtualFolders

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee worden gelokaliseerde namen uitgezet voor Mijn Drive, Gedeelde Drives en Computers. Namen blijven in de taal en-US staan en worden niet vertaald naar de systeemtaal van de OS.

DisableMeetOutlookPlugin

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Beschikbaar voor Drive voor desktop versie 39 en hoger.

Hiermee zet je de Meet-plug-in voor Microsoft Outlook uit die in het pakket van Drive voor desktop zit.

DisableMirroredMyDrive

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je mirroring van de hele Mijn Drive-map uit.
DisableMirroredFolders

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je mirroring van willekeurige mappen (zoals Documenten) naar Google Drive uit.
DisableOnboardingDialog

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je het welkomstvenster voor nieuwe gebruikers uit.

DisableOutlookPlugin

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je de plug-in voor Google Drive-bijlagen voor Microsoft Outlook uit die in het pakket van Drive voor desktop zit.

DisablePhotosSync

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je back-ups van foto's en video's in Google Foto's uit.

DisableRealTimePresence

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee wordt realtime aanwezigheid in Microsoft Office uitgezet.

Je kunt dit ook uitzetten voor organisatie-eenheden in de Beheerdersconsole. Ga naar stap 4 in Google Drive voor desktop implementeren.

MinFreeDiskSpaceKBytes

Windows: QWORD

macOS: Getal

Hiermee bepaal je hoeveel lokale ruimte (in kilobytes) wordt gebruikt door het cachegeheugen van Drive voor desktop. Als de hoeveelheid vrije schijfruimte onder deze drempel komt, wordt er geen content meer geschreven naar de schijf.

OpenOfficeFilesInDocs

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Als je Kopiëren naar klembord gebruikt in MS Office-bestanden die worden gesynchroniseerd met Drive voor desktop, moet je links maken die worden geopend in de betreffende Editor van Google Documenten in plaats van het alleen-lezen Google Drive-webvoorbeeld.

Standaard: waar

Proxyinstellingen:

DirectConnection

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee worden proxyconfiguraties overgeslagen.

DisableCRLCheck

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je de controle van Certificate Revocation Lists (CRL's) van certificeringsinstanties uit.

Als dit niet expliciet wordt ingesteld, staat deze instelling standaard op true als TrustedRootCertsFile is opgegeven. Anders staat deze op false. Sites die zelfondertekende certificaten gebruiken voor hun proxy's voor contentinspectie, geven meestal geen CRL op.

Bedrijven die in hun proxycertificaat een CRL opgeven, kunnen DisableCRLCheck expliciet instellen op 0 voor aanvullende controle.

DisableSSLValidation

Windows: DWORD*

macOS: Booleaans*

Hiermee zet je de validatie van SSL-verkeer uit. Verkeer wordt nog steeds versleuteld, maar er wordt niet gecontroleerd of alle SSL-certificaten van de upstreamservers geldig zijn.

Dit is erg onveilig. Hierdoor zijn man-in-the-middle-aanvallen op verkeer naar Google Drive mogelijk.

Alleen hostbreed in te stellen.

TrustedRootCertsFile

Tekenreeks

Dit is het volledige pad naar een alternatief bestand dat moet worden gebruikt voor de validatie van SSL-certificaten van hosts. Moet de indeling Privacy Enhanced Mail (PEM) gebruiken. Stel dit in als je gebruikers netwerken gebruiken met ontsleutelproxy's.

Het bestand moet de inhoud bevatten van het bestand roots.pem dat is meegeleverd met Drive voor desktop en de certificaten die worden gebruikt om je proxy te verifiëren. Deze toevoegingen moeten overeenkomen met de certificaten voor proxyondertekening die je hebt toegevoegd aan de certificaatopslag op je apparaten.

Hier vind je roots.pem:

• Windows: \Program Files\Google\DriveFS\<versie>\config\roots.pem
  • macOS: /Applications/Google\ Drive.app/Contents/Resources/roots.pem

Alleen hostbreed in te stellen.

*Gebruik in Windows de DWORD-waarden 1 voor waar en 0 voor onwaar. Gebruik op macOS de Booleaanse waarden waar en onwaar.