Dataregioner: Välj en geografisk plats för din data

Som administratör kan du lagra data på en viss geografisk plats med hjälp av en policy för dataregioner. Dina alternativ för geografisk plats är USA eller Europa. Användare som inte har en version som stöds omfattas inte av dataregionspolicyer, även om du tillämpar en dataregionspolicy på deras organisationsenhet.

Du kan läsa mer om vilka datatyper som omfattas i artikeln Data som omfattas av principen för dataregioner.

Kraven på AppSheet-kontot och stegen för att aktivera AppSheet-dataregioner skiljer sig från dem som beskrivs i det här avsnittet. Mer information finns i Hantera var din data lagras för AppSheet.

Göra en avvägning innan du börjar

Att välja en region medför inte förbättrad prestanda eller finjusteringar av ditt nätverk eller dataåtkomst. Ha följande faktorer i åtanke innan du fattar ditt beslut:

• Användare som befinner sig utanför regionen där deras data lagras kan i vissa fall uppleva lång fördröjning. Fördröjning kan uppstå när

• delade objekt redigeras i realtid i flera regioner
    • filer, till exempel dokument, delas med någon i en annan region
    • personer reser mellan olika regioner.
  • I sällsynta fall kan det hända att användare utanför den valda dataregionen inte får åtkomst till data på grund av händelser utom Googles kontroll (till exempel naturkatastrofer).

Konflikter mellan dataregioner

När användare skickar direktmeddelanden från olika dataregioner lagras deras data i båda regionerna. Exempel:

Region för användare A Region för användare B Dataregion för direktmeddelanden
USA EU USA/EU
Alla regioner EU Alla regioner/EU

Dataregioner och Google Workspace-utgåvor

I Google Workspace finns det två alternativ för att hantera dataregionspolicyer: grundläggande dataregioner och dataregioner för företag.

• Dataregioner för företag ingår i Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Grundläggande dataregioner ingår i Frontline Starter, Frontline Standard, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Essentials. Du kan köpa dataregioner för företag som ett avgiftsbelagt tillägg för samtliga av dessa utgåvor. Hämta tillägget.
  Grundläggande
dataregioner
Dataregioner
för företag
Ange en dataregionspolicy för alla på domänen ✔
Ange policyer för dataregioner för specifika organisationsenheter och grupper
Visa flyttförlopp för dataregioner

För administratörer som hanterar Google Workspace Enterprise Plus:

• Enskilda organisationsenheter kan ha användare på flera prenumerationsnivåer. Om du använder dataregioner för företag och anger en dataregionspolicy för specifika organisationsenheter gäller policyn enbart för användare inom organisationsenheter som har en Enterprise Plus-licens.
  • I domäner med blandade licenser, har inställningarna för dataregioner för företag prioritet över inställningarna för grundläggande dataregioner på kort sikt. Vi kommer att åtgärda detta beteende på lång sikt så att användarnas inställningar för grundläggande dataregioner bevaras från rotorganisationsenheten.

Ange en dataregionspolicy

Steg 1: Ange organisationsstruktur

Hoppa över det här steget om du vill välja en enda dataregion för alla dina användare.

Du kan välja en dataregion för vissa användare eller olika dataregioner för specifika avdelningar eller team. Samla användarkontona i en organisationsenhet (om inställningarna ska göras per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om inställningarna ska gälla användare på olika avdelningar).

Obs! Om du vill ange en dataregionspolicy för specifika organisationsenheter och grupper behöver du dataregioner för företag, vilket ingår i en Enterprise Plus-prenumeration. Anvisningar om hur du uppgraderar tjänsten finns i Byta till Enterprise Plus.

Steg 2: Ange en policy för dataregion
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av  Kontoföljt avKontoinställningarföljt avDataregioner.
    Det här alternativet visas enbart om din licens innehåller dataregioner.
  3. Om du vill tillämpa dataregionen på alla lämnar du den översta organisationsenheten markerad. Annars väljer du en organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  4. Välj en dataregion. Om du vill veta mer kan du se var våra datacenter finns:
    • Ingen inställning
    • USA
    • Europa
  5. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv/Åsidosätt vara tillgängligt för en organisation eller Inte angivet för en grupp.
Steg 3: Visa flyttförlopp för dataregioner

Det kan dröja 24 till 48 timmar efter att du angav principen för dataregion innan du kan visa hur dataförflyttningen fortlöper.

Obs!  Du måste ha dataregioner för företag, vilket ingår i en Enterprise Plus-prenumeration, för att kunna visa flyttförloppet. Anvisningar om hur du uppgraderar tjänsten finns i Byta till Enterprise Plus.

Så här visar du hur dataförflyttningen sker per region eller på domännivå:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporterföljt avRapporterföljt avApprapporterföljt avDataregioner.

Översiktskortet kan du se det totala förloppet av dataförflyttningen för hela domänen och efter region. Du kan visa hur dataförflyttningen fortlöper för enskilda tjänster efter region på korten för USA och Europa. Om du vill veta mer om förloppsrapporter för dataförflyttning läser du artikeln Visa flyttförlopp för dataregioner.

Relaterade ämnen